O alternativă excelentă a salatei mult îndrăgite de fiecare – „Salata de hering” sau Salată rusească ,,Șuba”!

Orice salată are gustul și specificul său aparte. Astăzi vă prezentăm o altă variantă a faimoasei salate cu hering “Șuba”. Toate ingredientele sunt așezate în straturi, oferind astfel o textură pufoasă și aerată!

INGREDIENTE:

-300 g de somon slab sărat;

-5 ouă fierte;

-1 morcov crud;

-1 ceapă mare;

-1-2 sfecle fierte;

-30 mle de ulei vegetal;

-50 g de semințe de pin;

-frunze de mărar.

Pentru sos:

-150 g de maioneză;

-150 g de cremă de brânză;

-1 lingură de zeană de lămâie;

-1 linguriță de muștar;

-piper negru măcinat;

-sare după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Tocați ceapa mărunt, iar morcovul îl dați prin răzătoare mandolina. Încingeți o tigaie pe foc cu puțin ulei și adăugați ceapa.

2. Prăjiți timp de 1-2 minute și adăugați morcovul. Prăjiți morcovul la foc moderat timp de 6 minute, amestecând ocazional.

3. Dați ouăle prin răzătoare cu găuri mari, iar sfecla prin răzătoarea mandolina. Tăiați somonul slab afumat în bucăți mici.

4. Într-un bol separat adăugați crema de brânză, maioneza, piper negru măcinat, zeama de lămâie și muștar . Amestecați bine cu lingura până veți obține o consistență fără cocoloașe.

5. Împărțiți vizual sosul în 3 părți: 1/3 din amestec adăugați în bolul cu sfecla, 1/3 în bolul cu ouă și a treia parte o veți folosi mai târziu.

6. Condimentați sfecla cu puțină sare și amestecați bine. Aceiași procedură o faceți și cu ouăle.

7. Asamblați salata. Luați un platou de servit și așezați un inel de patiserie. Distribuiți somonul la bază și nivelați cu lingura, presând puțin cu dosul acesteea. Ungeți un strat subțire de sos din al treilea bol pus de o parte.

8. Peste sos distribuiți un strat uniform de ouă și acoperiți cu amestec de ceaapă prăjită cu morcov. Nu ungeți stratul, deoarece este moale și suculent.

9. Peste morcov distribuiți uniform sfecla și ungeți cu sosul rămas.

10. Presărați cu semințe de pin sau alte nuci mărunțite și decorați cu fire de mărar. din fâșii de somon modelați 4 flori și aranjați-le pe cerc.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!