O idee foarte folositoare și practică de reutilizare a cămășilor vechi!

Există multe variante originale de reutilizare a cămășilor vechi: ele pot fi transformate în lucruri utile pentru casă, în alte articole vestimentare și chiar folosite ca bază pentru crearea unor sacoșe încăpătoare pentru cumpărături.

În calitate de tipar poate fi utilizată o pungă obișnuită de plastic. Ca să realizați tiparul, tăiați fundul pungii și mânerele — în locurile, în care sunt unite.

Tăiați marginile laterale ale pungii. Îndreptați marginea inferioară a cămășii și tăiați-o.

Tăiați cămașa după lățimea pungii. Îndepărtați-i buzunarul, dacă este prezent. Tăiați-i mânecile și îndepărtați manșetele. Apoi tăiați-le de-a lungul cusăturii interioare.

Îndoiți o mânecă în jumătate, aranjați-o și tăiați o fâșie dreaptă, maxim de lungă, din ea. Tăiați mâneca până când lungimea ei va fi egală cu lățimea pungii. Drept rezultat, veți obține 2 dreptunghiuri egale. Tăiați spatele cămășii, aranjați-l pe suprafața de lucru și, de asemenea, tăiați-l după lățimea pungii.

Coaseți bucățile obținute de material, astfel încât să obțineți o fâșie cu lungimea de aproximativ 2 metri și lățimea egală cu lățimea pungii.

Împăturiți fâșia de material în patru. Așezați tiparul din punga de plastic pe ea. Ca să fie mai confortabil, fixați punga de material cu ace. Tăiați materialul după tipar.

Tăiați materialul pe partea inferioară. Drept rezultat, veți obține 4 elemente egale. Uniți elementele la nivelul mânerelor și coaseți-le, lăsând 1 cm liber de la marginea materialului. Suprapuneți cele 2 elemente obținute (față la față) și coaseți-le la nivelul mânerelor (pe dos).

Realizați orificii mici la nivelul porțiunilor rotunjite. Astfel veți putea întoarce ușor sacoșa pe față.

Întoarceți sacoșa pe față. Îndreptați-o cu grijă și coaseți-o pe margini, lăsând 1 cm liber de la ele.

Ca să coaseți marginile sacoșei, îndoiți materialul după cum este prezentat în imagini. Fixați-l cu ace și coaseți-l lăsând 1 cm liber de la marginile lui.

Întoarceți articolul pe față. Ca să confecționați mânerele, îndoiți marginile sacoșei (câțiva cm), îndoiți-o în jumătate, fixați-i mânerele și coaseți-le.

Coaseți buzunarul pe partea anterioară a sacoșei, în mijlocul ei. Ulterior acest buzunar va fi folosit pentru împăturirea și depozitarea confortabilă a sacoșei.

Coaseți marginile sacoșei pe dos, lăsând 1 cm liber de la margini. Apoi întoarceți-o pe față. Îndoiți-i marginile laterale spre interior până la nivelul mânerelor.

Coaseți fundul sacoșei. Întoarceți sacoșa pe dos și îndreptați toate cusăturile.

Coaseți fundul sacoșei pe dos, lăsând 1 cm liber de la margine. Drept rezultat, toate cusăturile vor fi ascunse și sacoșa va arăta foarte îngrijit.

Mai rămâne să întoarceți sacoșa pe față și să îndreptați toate cusăturile.

Când este împăturită, sacoșa încape în buzunarul de pe ea. Astfel poate fi pusă ușor în geantă, fără să ocupe mult loc și folosită, când este necesar.

Sacoșa confecționată dintr-o cămașă veche este foarte încăpătoare și rezistentă. Coaserea unor sacoșe ecologice reprezintă o metodă excelentă de reutilizare a cămășilor vechi!

Spor la treabă!

New