O idee utilă și stilată din resturi de gresie!

Din resturile de gresie și ciment, puteți realiza un minunat mobilier de exterior, care vă va servi mulți ani. O masă durabilă și originală poate fi realizată, combinând doar 6 plăci mari și completându-le cu un suport sigur.

Pregătind o suprafață netedă, așezați gresia cu fața în jos, potrivind desenul, dacă e necesar. Așezați cărămizi în jurul gresiei.

Între cărămizi și plăcile mari, introduceți gresie îngustă, care va deveni cadrul viitoarei mese. Începeți să lucrați de la colț.

Dacă e nevoie, tăiați o bucată de gresie, cât să obțineți lungimea necesară. După ce montați gresia pe întreg perimetrul, o mișcați bine spre centru și o fixați cu ajutorul unei cărămizi.

Acoperiți partea interioară cu un strat de amestec de ciment. Începeți să lucrați de la părțile laterale.

Umpleți cu ciment spațiul creat, apoi îl repartizați pe toată suprafața. Primul strat va fi egal cu aproximativ 1/3 din înălțimea mesei.

Amestecați o nouă porție de ciment, adăugând polistiren expandat mărunțit biluțe mici, pentru a ușura puțin construcția.

Realizați al doilea strat la fel ca primul. Nivelați suprafața, așezați o plasă de armare și realizați ultimul strat.

Suprafața netedă o presărați cu ciment uscat și o nivelați suplimentar.

Cât stratul încă nu s-a uscat, marcați mijlocul cu linii diagonale.

Suportul pentru masă îl faceți dintr-o țeavă detașabilă cu diametru mare. Partea superioară o fixați în mijlocul blatului, turnați adăugător beton și nivelați cu ajutorul nivelei. După uscarea completă, îndepărtați cărămizile.

Într-o găleată stabilă, instalați cealaltă parte a țevii, astfel încât să fie în centru, și turnați în jurul ei amestec, cât să umpleți găleata. În mijloc, puteți adăuga puțin polistiren expandat.

După ce se usucă complet, tăiați partea țevii care iese înafară. Nu vă rămâne decât să transferați baza la locul potrivit și să o combinați cu blatul.

Ultima etapă – chitul pentru rosturi.

 Mult spor!