O metodă eficientă de a crește castraveții în pahare de plastic!

Cultivarea castraveților în condiții casnice nu este o idee atât de rea. De multe ori, legumele din magazine se dovedesc a fi prea apoase și fără gust. În plus, nu puteți ști dacă au fost folosite sau nu substanțe chimice pentru a le crește. De asemenea, castraveții sunt destul de scumpi în timpul iernii. Și nu toată lumea are un teren de grădină, așa că astăzi vă vom spune cum puteți crește castraveți în pahare de plastic, pe pervazul ferestrelor dvs.

Suntem siguri că știți despre cultivarea cepei în ghiveci. Însă prin această metodă puteți cultiva aproape orice: începând de la lămâi până la roșii. Avantajele sunt multiple: siguranța unui produs natural și lipsa cheltuielilor în plus. Iar castraveții vor crește astfel cel mai ușor.

Cum să crești castraveți într-un pahar de plastic: pași de urmat!

1. În primul rând, pregătiți paharele. Puteți cumpăra anume pentru răsad de la magazinele specializate. Dar puteți folosi și pahare obișnuite din plastic, de 450 ml.

2. Alegeți un sol afânat pentru castraveți. Acesta trebuie să aibă la bază biohumus și turbă. Îl puteți găsi la un magazin de grădinărit pentru bănuți.

3. Umpleți paharele cu sol și plantați castraveții în același mod ca și în teren deschis.

4. Udați castraveții în fiecare zi.

Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la îngrijirea castraveților. Ei au nevoie doar de udare zilnică. Aceștia vor răsări peste aproximativ o săptămână. Puneți paharele pe pervazul ferestrei și bucurați-vă de castraveți proaspeți pe tot parcursul anului. 

Spor la grădinărit!