O metodă extraordinară de păstrare a morcovului și sfeclei roșii!

Odată cu sfârșitul recoltării morcovului și sfeclei, apare întrebarea cum să păstrați roada cât mai mult timp posibil. Metode de păstrare a legumelor sunt multe, iar astăzi vă prezentăm una reușită și verificată.

1.Morcovul, care urmează să fie depozitat, trebuie spălat de 2 ori: prima dată – în apă curată, a doua oară – în apă cu bicarbonat de sodiu (1 lingură la 10l de apă). Spălați fiecare morcov de pământ, cu ajutorul unui burete de bucătărie, cu partea rigidă.

2.Verificați legumele, dacă nu au semne de boală sau deteriorări. Depozitați doar morcovii sănătoși.

3.Lăsați morcovii să se usuce timp de 1-1,5 ore.

4.Tăiați capetele legumelor, aproximativ 5-7 mm, din ambele părți.

5.Lăsați morcovii pentru un timp, să se usuce inciziile.

6.Această metodă se potrivește și pentru sfecla roșie: spălați legumele, tăiați capetele și le lăsați să se usuce bine.

7.Luați pungi din plastic sau pungi pentru congelator și repartizați câte 1-1,5 kg de morcov și sfeclă roșie, în pungi separate.

8.Apoi scoateți aerul și legați bine punga.

9.Luați încă o pungă și puneți în ea punga cu morcov, cu locul legat în jos. pentru ca aerul să nu ajungă la legume – acesta este secretul metodei.

10.Repetați pașii cu sfecla roșie.

11.Dați pungile cu legume la păstrare la un loc răcoros: beci, cămară, sertarul pentru legume al frigiderului.

12.Primele zile, în interiorul pungilor, ar putea apărea picături de apă. Acest condensat nu este periculos și dispare în câteva zile.

Legumele se păstrează astfel practic până la recolta nouă. Metoda este comodă, verificată și de încredere. Dacă folosiți alte metode de depozitare, puteți pune la păstrare doar o parte din recoltă, să comparați rezultatul și să alegeți metoda care vă place mai mult.

Spor la grădinărit!