O metodă foarte simplă, dar eficientă de a curăța fierul de călcat!

Nimic nu este veșnic, inclusiv electrocasnicele noastre. Cu toate acestea, dacă aveți grijă de ele în timp util, le puteți prelungi considerabil durata de viață și puteți amâna achiziționare unora noi. De exemplu, la un moment dat, fierul de călcat se poate înfunda cu calcar, arsură și rugină.

Chiar dacă fierul de călcat nu mai produce abur în modul corespunzător și, dimpotrivă, „scuipă” fulgi albi și vă pătează hainele, nu vă grăbiți să îl aruncați. Chiar și cel mai vechi fier de călcat poate fi curățat cu ușurință din interior. Nici măcar nu trebuie să cumpărați vreo soluție specială.

Veți avea nevoie de:

– sare de lămâie;

– apă fierbinte;

– o periuță veche de dinți.

Mod de lucru:

1. În primul rând, trebuie să pregătim soluția de curățare. Puneți sarea de lămâie într-un recipient și turnați apă fierbinte peste ea. Lăsați-o să stea puțin, apoi amestecați-o bine, astfel încât să se dizolve complet. „Detergentul” este gata! Nu există un raport strict, dar puteți utiliza proporția de 2 linguri de sare de lămâie la 0,5 litri de apă.

2. Porniți fierul de călcat și lăsați-l să se încălzească la maximum. Odată ce indicatorul de încălzire se stinge, scoateți fierul din priză și umpleți-l complet cu soluția de apă și sare de lămâie. De obicei, în fierul de călcat încap aproximativ 300 ml. Porniți din nou fierul de călcat și lăsați-l să se încălzească la maximum, apoi mai lăsați-l așa ceva timp.

3. Luați un lighean cu apă și, ținând fierul de călcat deasupra, începeți să apăsați butonul de abur și butonul de pulverizare. Din el va începe să iasă o substanță cu adevărat înfricoșătoare de rugină și calcar, uitați-vă doar cât de multă poate fi.

4. Repetați procedura de câteva ori, clătinând din când în când talpa fierului de călcat sub un jet de apă cu o periuță de dinți. Murdăria se diminuează cu fiecare spălare. 2 „porții” de produs ar trebui să fie suficiente.

5. Apoi trebuie să aburim fierul de călcat cu apă plată. Pentru a face acest lucru, luați apă filtrată și umpleți fierul de călcat până la nivelul maxim. Repetați procedura de aburire până când apa devine limpede.

6. Însă mai există o modalitate de a curăța fierul de călcat, care este chiar mai ușoară decât prima. Scoateți supapa de apă, clătiți-o și curățați-o.

7. Apoi încălziți fierul de călcat, turnați apă fierbinte în el, agitați-l activ și vărsați apa. Incredibil câtă murdărie încă am scos din el. Repetați procedura de mai multe ori.

Cel mai bine este să combinați cele 2 proceduri, deoarece este posibil ca una singură să nu fie suficientă. Aburirea cu sare de lămâie curăță bine duzele fierului de călcat, în timp ce clătirea curăță rezervorul de apă.

Spor la treabă!