O metodă simplă și eficientă de a înmulți orice tip de tuia. Primăvara este cel mai bun moment pentru a o face!

Cel mai bun mod de a înmulți coniferele de tuia este pur și simplu prin butași. Deși nu toți butașii pot prinde rădăcini, aceasta este totuși cea mai ușoară și mai populară metodă.

Alternativ, pentru a evita tăierea butașilor, puteți proceda și altfel. Îndoiți creanga cât mai aproape de pământ și acoperiți-o cu sol în partea de jos. După un timp, în acest punct de pe creangă vor crește rădăcini. Apoi, o puteți tăia și planta în ghiveci sub formă de butaș cu rădăcinile gata formate.

Cu toate acestea, pentru a obține mai mulți puieți dintr-odată, ar fi mai bine să tăiați butașii de tuia.

Ei nu trebuie să aibă mai mult de 5-7 cm lungime. Îndepărtați excesul de frunze din partea de jos, golind jelerul pe o porțiune de 2 cm.

Pregătiți substratul, adăugând 3/4 de turbă și 1/4 de perlit. Înainte de plantare, trebuie neapărat să udați solul foarte bine. Înmuiați porțiunea goală a butașilor în orice agent de înrădăcinare și plantați-i în sol.

Plasați ghiveciul cu butași într-o seră, unde se va menține umiditatea corespunzătoare pentru înrădăcinare. Tot ceea ce vă rămâne de făcut este să-i udați și să le analizați periodic procesul de dezvoltare.

Spor la grădinărit!

New