O modalitate simplă de a înmulți molidul albastru în condiții casnice!

Molidul albastru arată uimitor. De aceea, dacă doriți să aveți și dvs. în grădină un asemenea conifer veșnic verde, să știți că nu există probleme majore în ceea ce privește înmulțirea lui.

Veți avea nevoie de:

– 1 sticlă din plastic de 5 l;

– butași de molid;

– substrat de nucă de cocos;

– turbă;

– drenaj;

– stimulator de creștere;

– fierăstrău;

– nisip.

Mod de lucru:

1. Cel mai bine este să luați o creangă de molid din vârf. Rupeți crenguțele laterale, care nu măsoară mai mult de 20 cm. Puneți butașii obținuți la înmuiat timp de 24 de ore în apă curată.

2. Curățați de ace 5-7 cm din partea inferioară a acestora. Tăiați ramurile în exces, lăsând o ramură principală.

3. Tăiați partea superioară a unei sticle de 5 l, făcând niște găuri în partea de jos, pentru scurgerea apei. Îmbibați în prealabil substratul de nucă de cocos cu apă și amestecați-l cu turbă.

4. Umpleți recipientul cu 3-4 cm de orice drenaj disponibil. După aceasta, adăugați un strat de 10 cm de substrat de nucă de cocos. Presați-l puțin.

5. Efectuați niște zgârieturi în partea de jos a butașilor cu ajutorul unui fierăstrău. Ungeți-i cu un stimulator de creștere.

6. Faceți o gaură în pământ sub un unghi de 45 de grade. Puneți butașul în ea. Presați solul din jurul lui.

7. Acoperiți solul cu un strat de 1 cm de nisip de râu. Umeziți-l cu apă caldă. Acoperiți recipientul cu partea superioară a sticlei, pe care ați tăiat-o recent. Lăsați-l într-un loc întunecat.

8. Pentru a preveni aburirea în interior, faceți o gaură în capac. Va dura 2,5 luni pentru ca butașii să prindă rădăcini.

9. După aceasta, îi puteți planta în grădină.

Spor la grădinărit!

New