O modalitate ușoară și originală de a vopsi ouăle Pascale!

Dacă și dvs. iubiți să experimentați cu vopsirea ouălor Pascale, atunci vă recomandăm să încercați această metodă interesantă, care presupune utilizarea prosoapelor de hârtie. Veți obține niște ouă foarte frumos colorate, care se vor evidenția printre celelalte.

Veți avea nevoie de:

– 5-6 ouă;

– coloranți alimentari de culori diferite;

– 5-6 lingurițe de oțet;

– 5-6 prosoape de hârtie;

– 5-6 bețișoare de bumbac;

– ață;

– pahare din plastic de unică folosință.

Mod de lucru:

1. Puneți ouăle de temperatura camerei într-o cratiță. Turnați apă rece peste ele și puneți vasul pe foc. Fierbeți ouăle timp de 10 minute din momentul clocotirii apei.

2. Între timp, pregătiți coloranții: diluați fiecare culoare în câte 30 ml de apă fierbinte și 1 linguriță de oțet de 9 %. Puteți să amestecați din start cu ajutorul bețișoarelor de bumbac și să le lăsați în pahare. Ele vor servi drept „pensule” pentru ornamentare.

3. Luați câte un ou fiert și încă foarte fierbinte și înveliți-l într-un prosop de hârtie. Prindeți-l cu ajutorul unui elastic de cauciuc sau cu o bucată de ață.

4. Colorați suprafața prosopului cu bețișoarele înmuiate în diferite culori de coloranți. Strângeți oul puțin în palmă, astfel încât prosopul să se lipească bine de el. Lăsați ouăle se coloreze timp de aproximativ 1 oră, sau până când prosoapele vor începe deja să se usuce.

5. După aceasta, îndepărtați prosoapele și ungeți ouăle cu ulei vegetal. Au iești foarte frumoase!

Spor la treabă!