O rețetă simplă de sărare a ciupercilor de lapte pentru iarnă. Ies foarte crocante și gustoase!

Aceste ciuperci de lapte vor deveni un aperitiv foarte gustos pentru mesele festive sau de zi cu zi în timpul iernii. Rețeta dată de sărare vă va permite să le accentuați gustul minunat și să le conferiți o aromă delicată de condimente. Vor ieși foarte gustoase, vă asigurăm!

INGREDIENTE:

– ciuperci de lapte (lactarius resimus);

– umbrele de mărar verde;

– frunze de zmeură;

– frunze de dafin;

– 1 căpățână de usturoi;

– 3 linguri de sare (cu vârf).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, puneți ciupercile la înmuiat în apă rece timp de 20 de minute. Apoi curățai-le foarte bine cu ajutorul unui burete pentru vase.

Sfat: Dacă doriți ca murdăria de pe ciuperci să poată fi curățată mai ușor, adăugați 10 ml de oțet în apa în care le puneți la înmuiat.

2. Puneți ciupercile curățate într-o cratiță mare sau o găleată cu apă și puneți-le pe foc. Adăugați câțiva căței de usturoi, 1-2 frunze de dafin, câteva frunze de zmeură și umbrele sau crenguțe de mărar. De asemenea, adăugați sarea și amestecați. Aduceți ciupercile în punctul de fierbere, apoi mai lăsați-le pe foc mediu, timp de 20 de minute.

3. Luați câte un borcan sterilizat de 1 l și adăugați în el câte o umbrelă de mărar verde. Înainte de aceasta, înmuiați-o în apă clocotită, ca să o sterilizați și pe ea. Iar când o puneți în borcan, tăiați cu foarfeca codița de care o țineți și aruncați-o. Astfel, aceasta va fi perfect sterilizată.

4. După aceasta, lucrând cu o lingură sterilizată, stratificați ciupercile în borcan, presărând fiecare strat format din 4-5 ciuperci cu o linguriță de sare. În final, umpleți-le cu zeamă din cratiță, folosind un polonic sterilizat.

5. Acoperiți borcanele etanș cu capace din plastic, pe care va trebui să le țineți maximum 5 secunde în apă clocotită. Lăsați borcanele cu ciuperci să se răcească la temperatura camerei, apoi depozitați-le în frigider sau cămară. Savurați iarna ciupercile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New