O selecție de 14 îngrășăminte naturale unice pentru plantele de interior. Vor înflori ca niciodată până acum!

Pentru ca plantele dvs. din ghiveci, în sol redus, să înflorească frumos, trebuie să le hrăniți regulat, cu soluții cât mai naturale! Iată 14 îngrășăminte unice și benefice, care vor oferi plantelor de interior tot de ce au nevoie.

Fertilizator pe bază de drojdie: Dizolvați 2-3 g de drojdie uscată și 1 linguriță de zahăr în 1 l de apă caldă. Lăsați soluția să se infuzeze timp de 3 ore, apoi diluați-o în proporție de 1 la 5 cu apă curată și udați florile la rădăcină cu ea. Acest fertilizator este bogat în micronutrienți și, prin urmare, stimulează creșterea luxuriantă a plantelor. Se administrează o dată pe lună.

Fertilizator din cenușă: Adăugați 3 linguri de cenușă de lemn peste 1 l de apă clocotită, amestecați și lăsați soluția să se răcească. Apoi udați plantele pe solul umed cu ea.

Fertilizator din coji de banane: Turnați 1 l de apă fierbinte peste o coajă de banană, acoperiți vasul și lăsați-o să se infuzeze timp de 2 zile. Apoi scoateți coaja și diluați soluția în 2 l de apă curată. Udați plantele pe solul umed cu ea.

Fertilizator din usturoi: Zdrobiți 3 căței de usturoi și turnați puțină apă fierbinte peste ei (1 l). Lăsați soluția să se infuzeze timp de 24 ore, apoi strecurați-o și diluați-o în proporție de 1 la 3 cu apă curată. Fertilizatorul dat are proprietăți antifungice foarte bune.

Fertilizator din coji de ouă: Spălați 3-4 coji de ouă proaspete cu apă și detergent lichid, uscați-le, zdrobiți-le manual și turnați peste ele 1 l de apă fierbinte. Acoperiți-le și lăsați-le într-un loc întunecos timp de aproximativ o săptămână. Când îngrășământul va începe să facă spumă și să devină tulbure, este gata! Strecurați-l și diluați-l cu apă în proporție de 1 la 3. Acest fertilizator este bogat în calciu, fosfor și alte oligoelemente importante. Nu-l administrați mai des decât o dată la două săptămâni.

Îngrășământ din coji de cartofi: Luați cojile de la 3-6 cartofi și fierbeți-le în 1 l de apă, timp de 20 de minute. Apoi strecurați-le, răciți zeama și udați plantele la rădăcină cu ea. Este foarte benefic pentru plante să le hrăniți cu acest fertilizator anume în timpul perioadei de creștere vegetativă (o dată la 2 săptămâni).

Fertilizator din sfeclă roșie: Tăiați 1 sfeclă de mărime medie în bucăți (fără a să o decojiți) și turnați 1 l de apă fierbinte peste ea. Lăsați-o să stea 3-4 zile, strecurați-o și diluați soluția în proporție de 1 la 3. Hrăniți plantele cam o dată la 10-14 zile cu ea.

Fertilizator din frunze de dafin: Acoperiți 3-4 frunze de dafin cu 1 l de apă fierbinte și lăsați-le să se infuzeze timp de 3-4 ore, apoi strecurați-le și pulverizați frunzele plantelor cu soluția obținută. Acest fertilizator va readuce florile de casă la aspectul lor decorativ. Nu-l administrați mai des decât o dată pe lună.

Fertilizator pe bază de mazăre: Nu vărsați apa rămasă după ce ați înmuiat mazărea uscată. Diluați-o cu apă curată, până când veți obține o soluție de culoarea albă deschisă. Udați plantele la rădăcină cu ea – fertilizatorul dat va revitaliza chiar și plantele slabe!

Fertilizator din spirulină: Luați 1 comprimat de spirulină, dizolvați-l în 1 l de apă și lăsați-l în ea timp de 30 de minute. Fertilizatorul obținut poate fi pulverizat pe frunze și administrat la rădăcinile plantelor. Este foarte util înainte și după replantarea plantelor slăbite și pentru acelea care nu au înflorit de mult timp!

Fertilizator din amoniac: Diluați 1 linguriță de amoniac de 10% în 1 l de apă și udați imediat plantele cu soluția obținută, deoarece amoniacul se vaporizează foarte rapid. Îngrășământul este bogat în azot și va ajuta plantele slabe și mici să crească în masa verde. De asemenea, el alungă dăunătorii.

Fertilizator din acid succinic: Dizolvați 2 comprimate în 1 l de apă caldă, udați și pulverizați plantele cu soluția obținută. El le va ajuta să înflorească luxuriant și să crească mai rapid.

Fertilizator pe bază de glucoză: Amestecați 1 linguriță de glucoză farmaceutică în 1 l de apă și udați plantele la rădăcină. Ajută la regenerarea florilor de interior în câteva zile, le dă putere să crească, să se dezvolte și înflorească mai bine.

Fertilizator pe bază de peroxid de hidrogen: Adăugați 1 lingură de peroxid de hidrogen farmaceutic de 3% în 1 l de apă și udați imediat plantele la rădăcină cu soluția obținută. Acesta stimulează foarte mult imunitatea plantelor, le oxigenează și le încurajează să înflorească.

Spor la grădinărit!

New