O soluție economică pentru mușcate, după curățarea de toamnă! Toate subtilitățile fertilizării și îngrijirii de toamnă!

Astăzi vă voi împărtăși experiența mea de îngrijire a mușcatelor, în special, aspectele ce țin de curățarea și fertilizarea de toamnă.

După câte probabil că știți, mușcatele se cultivă nu mai mult de 3 butași într-un ghiveci și solul acestora se schimbă o dată la 3 ani. Astăzi a sosit timpul mușcatelor mele să le reînnoiesc substratul și o voi face împreună cu voi.

Substratul mușcatelor mele constă din proporții egale de sol de grădină și humus (50/50). Acesta este foarte ușor și aerisit și permite plantelor să crească și să se dezvolte cum trebuie.

În ceea ce ține de curățare: eu am făcut-o în luna octombrie (acum este noiembrie). Dar dacă plantele dvs. încă înfloresc bine și nu se întind, atunci puteți să nu vă grăbiți cu asta. Dar atunci când orele de lumină se reduc, deja veți putea observa că florile înșiși încep să se pregătească de iarnă și frunzele încep să se îngălbenească. De aceea, din propria experiență, vă recomand să le curățați nu mai târziu de luna noiembrie. Dacă curățarea va avea loc mai târziu, mugurii vor înflori prost în primăvară.

După ce le-ați curățat și le-ați dat aproximativ 10 zile să se odihnească, a sosit timpul să le fertilizați. Însă aveți mare grijă la conținutul de azot al fertilizatorilor. La această etapă, el trebuie să fie administrat în proporții egale cu fosfor sau calciu.

Astăzi o să vă împărtășesc una dintre cele mai reușite rețete în acest sens:

1. Diluați 2 comprimate zdrobite de acid succinic într-un litru de apă. Însă mai întâi dizolvați-le în puțină apă fierbinte, apoi adăugați restul cantității de apă, deoarece acest acid se dizolvă mai greu.

2. Udați florile la rădăcini cu soluția obținută.

Acestea au fost toate informațiile. Sper că ați luat ceva nou pentru dvs.

Spor la grădinărit!