Odorizant cu bețișoare pregătit în condiții casnice – pentru o locuință mereu plăcut mirositoare!

Se știe că, o casă plăcut mirositoare întotdeauna creează o atmosferă mai caldă, confortabilă și primitoare. Desigur, în prezent puteți găsi în magazine multe odorizante și parfumuri aromatizate pentru cameră. Însă, nu toți pot suporta mirosul puternic al acestora, precum și prețul, care, ca să spunem așa, „mușcă” de buzunar. Dar de ce să cheltuiți atâția bani pe aceste odorizante, dacă le puteți pregăti în condiții casnice, mai naturale și plăcut mirositoare decât cele din comerț? Tot de ce veți avea nevoie sunt câteva ingrediente simple.

Veți avea nevoie de:

– o sticlă mică, cu gâtul îngust;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 linguri de alcool sau vodcă;

– ulei esențial după preferințe, sau un amestec din două uleiuri;

– bețișoare de bambus;

– decor.

Mod de lucru:

Acest odorizant este foarte simplu de realizat. Pentru început, și doar dacă doriți, puteți pune o decorațiune în recipient. De exemplu, noi am adăugat câteva crenguțe mici de brad. După aceasta, turnați toate ingredientele în sticlă și amestecați-le foarte bine. Adăugați bețișoarele de bambus, care vor absorbi uleiurile și odorizantul este gata. Cu cât veți pune mai multe bețișoare în recipient, cu atât parfumul va fi mai intens.

În ceea ce privește uleiul, puteți folosi orice fel de ulei vegetal, atâta timp cât este inodor.

De asemenea, aromatizatorul obținut este foarte ușor de utilizat: întoarceți bețișoarele de bambus cu susul în jos o dată pe zi. Și pe măsură ce mirosul se va estompa, peste aproximativ 2 săptămâni, să mai adăugați ulei esențial în recipient.

Spor la treabă!

New