Organizarea stocării în bucătărie: idei pentru păstrarea compactă a cerealelor și condimentelor!

Pentru depozitarea cerealelor puteți folosi atât ambalajele originale sau recipiente speciale, cât și vase de sticlă de sub conserve, sucuri sau cafea.

Alegeți recipientele în conformitate cu mărimea rafturilor dumneavoastră și neapărat de formă dreptunghiulară, ca să nu rămână mult spațiu neutilizat.

Pentru rafturile înalte, alegeți recipiente înguste și înalte, iar pentru aceasta va fi nevoie să mergeți în magazin cu ruleta, deoarece pe etichetă este indicat volumul, nu mărimile vasului.

Uneori, cele mai simple borcane și sticle se potrivesc mai bine după mărimi decât unele recipiente. Din fericire, există producători, care au înțeles că borcanele dreptunghiulare sunt mai comode decât cele rotunde. Pentru ca acestea să fie mai arătoase, puteți înlocui capacele cu alt model de aceeași culoare sau să le vopsiți.

Pentru rafturile înalte, alegeți sticle de suc cu gât larg. Transferați în ele cerealele mărunte cu ajutorul unei pâlnii, iar cele cu bob mare, folosind partea superioară a unei sticle de plastic.

Multe gospodine folosesc sticlele de plastic de sub lapte sau suc. Sticla este un material ecologic, dar destul de greu și fragil. În schimb, sticlele de plastic sunt ușoare și pot fi așezate atât vertical, cât și orizontal. Astfel vedeți foarte bine ce produse aveți în stoc.

Este foarte important să nu adăugați o nouă porție de cereale peste cea existentă deja în vas, deoarece astfel produsul de la fund nu va fi schimbat și se va strica.

Dacă totuși trebuie să faceți acest lucru, atunci transferați cerealele rămase într-un vas, apoi le adăugați peste porția nouă, ca să le întrebuințați în primul rând.

Vă recomandăm să transferați în recipiente doar cerealele, care se consumă câte puțin, dar în mod regulat. Dacă conținutul ambalajului se consumă din 1-2 utilizări, atunci nu e nevoie să transferați produsele, deoarece recipientele vor fi mereu pline doar pe jumătate și vor ocupa mult spațiu, spre deosebire de pungile, care pot fi depozitate compact.

Așezați-le într-un coș după ce le închideți ermetic. Iar pentru aceasta puteți folosi, clame speciale, elastice pentru bani sau clipsuri metalice binder, pe care le puteți agăța de marginea coșului, ca să fie mereu la îndemână.

De asemenea, puteți folosi pungi alimentare cu fermoar. Ele sunt comode, reutilizabile și destul de rezistente.

Făina o lăsați în ambalaj și o așezați într-un recipient de plastic. Astfel, făina va curge în caserolă, nu pe raft, iar caserola se spală mult mai ușor.

Uneori, e nevoie să salvați o oarecare informație, cum ar fi termenul de valabilitate sau modul de preparare. Tăiați informați necesară și lipiți-o la baza recipientului, folosind bandă adezivă.

Pe sticlă, puteți scrie cu un marker permanent. Acesta nu se șterge atât de ușor, însă, în caz de necesitate, îndepărtați inscripția cu ajutorul soluției de îndepărtat lacul de unghii.

De asemenea, puteți folosi un creion corector sau scrieți pe etichete, care se dezlipesc ușor.

Mai mult de cât atât, puteți realiza inscripții personalizate, pe care le imprimați și le lipiți cu bandă adezivă sau se le imprimați direct pe hârtie autocolantă.

Este foarte comod să marcați nu doar produsele, pe care le puteți încurca, dar și toate recipientele. Când unele din ele rămân goale, nu e nevoie să ghiciți conținutul și aveți deja o listă de produse, care trebuie cumpărate.

Recipientele înalte și sticlele sunt foarte comod de păstrat în sertarul glisant. În acest caz, e mai bine să faceți însemnări pe capace, ca să fie mai ușor să înțelegeți ce produs și unde se află. Iar cele mai perfecte recipiente sunt cele cu capace transparente.

Pe raftul adânc inferior, la fel, puteți realiza un astfel de sertar glisant cu ajutorul unui coș. E foarte comod să scoateți produsele, care se află în spate.

O altă opțiune ar fi să păstrați cerealele pe raftul pentru sticle, dar numai dacă acesta se află la loc răcoros.

Dacă aveți suficient loc pe rafturi, puteți așeza vasele în 2 rânduri: în spate cele înalte, iar în față cele mici. Astfel puteți scoate fără dificultăți orice aveți nevoie de pe al doilea rând cu o singură mișcare.

Pentru organizarea comodă a recipientelor mici, puteți face o scară dintr-o cutie potrivită după mărimi. Astfel, veți ridica rândul din spate și veți evita să mișcați borcanele de fiecare dată.

Dacă așezați recipientele înalte în 2 rânduri, atunci este foarte comod să le păstrați la o mică distanță între ele, pentru ca și al doilea rând să fie vizibil.

Condimentele sunt foarte comod de depozitat în cutii speciale cu separatoare. Mirodeniile cumpărate vrac le păstrați în recipiente dreptunghiulare separat, iar celelalte condimente le lăsați în ambalajul original. Mulți producători fac ambalaje cu fermoar zip, ceea ce vă permite să le închideți ermetic.

Dacă nu este prevăzut un astfel de fermoar, atunci închideți pungile cu agrafe de birou. Pentru ca acestea să fie la îndemână și să nu se piardă, atașați pe partea laterală a recipientului o bandă magnetică, unde veți păstra agrafele.

Dacă aceste trucuri v-au fost utile, nu uitați să le distribuiți prietenilor!

Mult spor!