Ornament ajurat cu andrele! Simplu și foarte frumos!

Un ornament foarte simplu, accesibil pentru toți, care poate fi folosit în crearea articolelor pentru copiii, plăpumi, căciuli, fulare circulare și altele.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fire de tricotat 100 gr/ 320 m (alb și turcoaz);

– andrele circulare sau drepte nr.4.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 6. Noi am montat 12 ochiuri + 2 ochiuri de margine.

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, urmează ornamentul: 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față. Repetați ornamentul și ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, urmează ornamentul: 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față. Repetați ornamentul și ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

4. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri împreună pe față, astfel încât să obțineți 3 ochiuri:

introduceți andreaua în 3 ochiuri, agățați firul și îl trageți prin 3 ochiuri

fără să scoateți ochiurile de pe andrele, faceți un jeteu, introduceți din nou andreaua în cele 3 ochiuri și mai scoateți un ochi

scoateți ochiurile de pe andreaua stângă.

5. Repetați ornamentul: 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos și lucrați 3 ochiuri împreună, astfel încât să scoateți alte 3 ochiuri. Ochiul de margine pe dos, întoarceți lucrul.

6. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față și repetați 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

7. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

8. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față și ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

9. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, lucrați 3 ochiuri împreună, astfel încât să scoateți alte 3 ochiuri.

Repetați: 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, lucrați 3 ochiuri împreună, astfel încât să scoateți alte 3 ochiuri. Ochiul de margine pe dos, întoarceți lucrul.

10. Repetați cele 4 rânduri, cât e nevoie.

Mult spor!