Ornament deosebit de tricotare circulară – cu bucle extinse! Potrivit pentru berete și căciuli!

Un ornament foarte frumos de tricotat, potrivit pentru diferite articole călduroase pentru iarnă. Acesta iese foarte dens și călduros. Este perfect pentru tricotarea căciulilor și a beretelor de primăvară, toamnă și iarnă.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– fir de tricotat;

– andrele circulare.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Raportul ornamentului constă din 9 ochiuri. Iar în ceea ce ține ochiurile de simetrie, puteți face câte doriți. Noi vom tricota 6 ochiuri de simetrie + 2 ochiuri de margine. Astăzi vă vom demonstra modelul asupra unei berete.

PAȘII DE URMAT:

1. Rândurile 1-4 (de bază): *9 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos*.

2. Rândul 5: *Săriți peste următoarele 4 ochiuri, în al 5 ochi numărați 4 ochiuri (rânduri) în jos. Introduceți andreaua stângă în el și trageți firul în fața celor 4 ochiuri peste care ați sărit, 1 ochi pe față.

Ridicați-vă cu un rând mai sus, introduceți andreaua în ochi și trageți firul, 1 ochi pe față. Apoi introduceți andreaua în ochiul din cel de-al treilea rând și trageți firul, 1 ochi pe față. Introduceți andreaua în ochiul din cel de-al doilea rând și trageți firul, 1 ochi pe față. Trebuie să aveți 4 bucle extinse cu înclinare spre dreapta.

5 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos*.

3. Rândul 6: *2 ochiuri lucrate împreună pe față de 4 ori, 5 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos*.

4. Rândurile 7-8: *9 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos*.

5. Rândul 9: *6 ochiuri pe față, în al 5-lea ochi de pe andreaua dreaptă, coborâți-vă cu 2 rânduri mai jos, introduceți vârful de la andreaua dreaptă în el și trageți firul. 1 ochi pe față.

Sfat: Dacă vă este greu să lucrați cu vârful andrelei drepte, puteți folosi o andrea suplimentară.

Vă coborâți cu un rând mai jos, în al 5-lea ochi și trageți firul, 1 ochi pe față, vă coborâți iarăși cu un rând mai jos și trageți firul prin el. 1 ochi pe față, vă coborâți cu un rând mai jos, trageți firul prin el. Veți obține din nou 4 bule extinse, doar că vor fi înclinate spre stânga. 6 ochiuri pe dos*.

6. . Rândul 10:*5 ochiuri pe față, 2 ochiuri lucrate împreună pe față de 4 ori – pentru aceasta, scoateți câte o pereche de ochiuri și întoarceți-le, astfel încât să nu fie răsucite. 6 ochiuri pe dos*.

7. Rândurile 11-12: *9 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos*.

8. În continuare, repetați rândurile 5-15, până când veți obține înălțimea dorită.

Spor la treabă!

New