Ornament simplu cu andrele ”Fundițe” pentru tricotarea cuverturilor, puloverelor, cardiganelor și hainelor pentru copii!

Să realizăm împreună un ornament frumos și simplu. Raportul ornamentului se memorizează imediat. Este perfect pentru tricotarea cuverturilor, puloverelor, cardiganelor și hainelor pentru copii. Raportul ornamentului este 10 ochiuri lățime și 16 rânduri înălțime. Pentru tricotatul drept, montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil cu 10 + 5 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. 

PAȘI DE URMAT: 

1.Montați pe andrele 2 rapoarte: 20 de ochiuri + 5 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine – total 27 de ochiuri. 

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, 5 ochiuri pe dos, scoateți 5 ochiuri de pe andreaua stângă pe andreaua dreaptă firul în fața lucrării. Repetați raportul, lucrați ultimele 5 ochiuri pe dos și ochiul de margine, la fel, pe dos. 

3. Rând 2. Întoarceți lucrarea. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos. 

4. Rând 3. Repetați rândul 1. 

5. Rând 4. Repetați rândul 2. 

6. Rând 5. Repetați rândul 1. 

7. Rând 6. Repetați rândul 2. 

8. Rând 7. Repetați rândul 1. 

9. Rând 8. Primul ochi nu se lucrează, 7 ochiuri pe dos, cu andreaua dreaptă agățați cele 4 fire formate, le transferați pe andreaua stângă și le lucrați împreună cu următorul ochi pe dos. Apoi 9 ochiuri pe dos, cu andreaua dreaptă agățați cele 4 fire formate, le transferați pe andreaua stângă și le lucrați împreună cu următorul ochi pe dos. Apoi 7 ochiuri pe dos și ochiul de margine, la fel, pe dos. 

10. Rând 9. Primul ochi nu se lucrează, scoateți 5 ochiuri de pe andreaua stângă pe andreaua dreaptă firul în fața lucrării, 5 ochiuri pe dos. Repetați raportul, ultimele 5 ochiuri le scoateți de pe andreaua stângă pe andreaua dreaptă firul în fața lucrării, ochiul de margine pe dos. 

11. Rând 10. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos. 

12. Rând 11, 13, 15. Repetați rândul 9. 

13. Rând 12, 14. Repetați rândul 10. 

15. Rând 16. Primul ochi nu se lucrează, 2 ochiuri pe dos, cu andreaua dreaptă agățați cele 4 fire formate, le transferați pe andreaua stângă și le lucrați împreună cu următorul ochi pe dos. Apoi 7 ochiuri pe dos, repetați raportul, 2 ochiuri pe dos, cu andreaua dreaptă agățați cele 4 fire formate, le transferați pe andreaua stângă și le lucrați împreună cu următorul ochi pe dos, 2 ochiuri pe dos, ochiul de margine pe dos. 

Atât de simplu obțineți un ornament deosebit! 

Mult spor!