Ouă marmorate, vopsite cu coloranți naturali! Veți avea nevoie doar de 2 ingrediente de bază!

Aceste ouă sunt atât de aspectuoase, încât nici nu-ți vine să le spargi. Pentru a le colora astfel, veți avea nevoie doar de niște coji de ceapă și un pic de ceai de hibiscus. Totul este foarte simplu și ușor!

INGREDIENTE:

– ouă de temperatura camerei;

– coji de ceapă de două culori;

– 1 foaie de hârtie albă;

– tifon și ață;

– 150 g de ceai de hibiscus;

– 2 linguri de sare;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să mărunțiți cojile de ceapă și hârtia. Cel mai bine este să o faceți cu ajutorul unei foarfeci. Amestecați componentele împreună.

2. Luați câte un ou crud, spălat cu apă și săpun, înmuiați-l în apă, apoi treceți-l prin bolul cu bucățele de hârtie și coji de ceapă. Luați o bucată de tifon și puneți pe ea puțin amestec uscat. Așezați oul deasupra și înfășurați-l bine, legându-l cu un fir de ață și distribuind coaja de ceapă uniform în jurul lui. Repetați această procedură cu toate ouăle.

3. Puneți-le într-o cratiță astfel încât să nu se atingă între ele. Deasupra turnați ceaiul de hibiscus, restul cojilor de ceapă, sarea, apa de temperatura camerei și puneți vasul pe foc mic. Fierbeți ouăle timp de 10 minute din momentul clocotirii, apoi opriți focul și lăsați-le în această zeamă timp de 20 de minute.

4. Scoateți ouăle din coji și tifon.

Important: Dacă doriți să obțineți o culoare gri-verzuie, după ce scoateți ouăle din tifon, trebuie să le clătiți rapid sub jet de apă, dar cu grijă, ca să nu ștergeți ornamentul de pe ele. Apoi puneți-le pentru 30 de secunde în ceaiul de hibiscus.

Important: Iar dacă doriți să obțineți o culoare violetă, trebuie doar să curățați ouăle de coji de ceapă și să le lăsați să se usuce.

5. Lăsați ouăle să se usuce complet, apoi ungeți-le cu o picătură de ulei vegetal, pentru a le conferi strălucire.

6. Ouăle de două culori sunt gata! Acestea au ieșit foarte frumoase!

Spor la treabă!