Palmieri zaharisiți de casă! Aluatul acestora este moale ca puful și au un gust deosebit de bun!

Cred că există puține persoane care nu iubesc palmierii sau „urechiușele”, așa cum mai sunt numiți. Acest desert crocant și zaharisit este cunoscut de mulți încă din copilărie. Astăzi eu am decis să-l pregătesc din nou și să vă împărtășesc rețeta și dvs. Este foarte simplă de pregătit; merită să o încercați!

INGREDIENTE:

Pentru maia:

– 300 g de lapte cald;

– 7 g de drojdie uscată;

– 50 g de zahăr;

– 5 linguri de făină (din cantitatea totală);

Pentru aluat:

– 700 g de făină (+/-);

– 1 linguriță de sare;

– 70 g de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 ouă;

Ingrediente suplimentare:

– 150 g de zahăr;

– 50 g de unt topit;

– lapte/ smântâna pentru frișcă/ apă (pentru ungere).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți maiaua: amestecați laptele cald cu zahărul, drojdia și făina, până la omogenizare. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați maiaua să dospească. La noi, procesul a durat aproximativ 20 de minute.

2. Pregătiți aluatul: amestecați maiaua cu sarea, uleiul vegetal, ouăle și făina. Puteți face acest lucru cu mâinile sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Aluatul trebuie să iasă puțin lipicios.

3. Puneți bila de aluat într-un bol încăpător, uns cu ulei vegetal, și acoperiți-l cu o folie alimentară. Lăsați aluatul să dospească la cald, până când își va mări volumul de aproximativ trei ori.

4. Împărțiți aluatul în 15 bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe și lăsați-le să se „odihnească” sub o folie, timp de 15 minute.

5. Modelați palmierii: luați o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie subțire, de formă dreptunghiulară. Ungeți-o cu unt topit și presărați-o cu o linguriță de zahăr.

6. Rulați foaia în formă de rulou (lucrând cu marginea scurtă) și lipiți bine marginea. Apoi uniți capetele. Tăiați latura pe mijloc cu un cuțit ascuțit, lăsând 2 cm liberi de la capăt, și deschideți „urechiușa”.

7. Modelați astfel toți palmierii și puneți-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-i cu lapte, smântână pentru frișcă sau apă și presărați-i generos cu zahăr. Lăsați-i să crească timp de 20 de minute.

8. Coaceți palmierii în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 20 de minute.

9. Scoateți-i din cuptor și savurați-i cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!