Pandișpan clasic – pufos, moale și delicat de se topește în gură!

O rețetă simplă de pandișpan care întotdeauna iese înalt și fin. Merge uns cu orice cremă preferată, adăugând fructe, cacao și orice preferați.

INGREDIENTE:

-6 ouă;

-230 ge de făină (cernută de 2 ori);

-180 gr de zahăr;

-2 lingurițe praf de copt;

-vanilie sau extract de vanilie – opțional.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile de gălbenușuri. Faceți acest lucru foarte atent, pentru ca în albușuri să nu ajungă nici o picătură de gălbenușuri.

2.În albușuri adăugați un praf de sare și le bateți la viteză medie.

3.Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr în albușurile bătute spumă și continuați să mixați, cât să obțineți vârfuri ferme. Când întoarceți vasul cu susul în jos, albușurile nu trebuie să curgă.

4.Cea de-a doua jumătate de zahăr o adăugați în gălbenușuri și bateți, până obțineți o compoziție albicioasă, care a crescut în volum.

5.Adăugați spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri și amestecați încet, cu mișcări de jos în sus.

6.Încorporați făina cernută cu praf de copt în 3-4 reprize. La această etapă adăugați și vanilia sau extractul de vanilie. Nu amestecați aluatul prea mult pentru a nu-i deteriora structura aerată, acesta poate deveni prea lichid. Amestecați până se omogenizează toate ingredientele.

7.Tapetați forma cu pereți detașabili cu hârtie de copt, vă recomandăm să faceți acest lucru din timp. Ungeți pereții formei cu puțină apă, pentru ca hârtia se se lipească. Sau puteți unge forma cu ulei și să o înfăinați.

8.Transferați aluatul în forma pregătită. Puteți coace un pandișpan, pe care mai apoi îl veți tăia în câteva blaturi, sau puteți împărți aluatul în câteva părți și să coaceți blaturile pe rând.

9.Nivelați suprafața și introduceți forma în cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru aproximativ 35 de minute. Faceți testul scobitorii.

10.Lăsați pandișpanul încă 10 minute în cuptorul cu ușa întredeschisă, pentru ca acesta să se răcorească și să nu se lase. Apoi îl socateți din formă și îl lăsați pe grătar să se răcească.

11.Îndepărtați hârtia de copt, iar după ce se răcește complet, înveliți-l în folie alimentară și dați-l la firgider pentru câteva ore sau peste noapte. Astfel pandișpanul devine mai fin și mai umed.

12.Dacă ați obținut un pandișpan cu vârf, puteți pune deasupra lui un tocător, pentru ca mai apoi să nu fie nevoie să-l tăiați.

În interior pandișpanul este foarte fin și aerat. Împărțiți-l în 3 blaturi, de regulă, acestea sunt suficiente pentru un tort destul de mare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!