Pandișpan clasic – un rezultat garantat 100%!

Acest pandișpan pufos de casă se prepară fără bicarbonat și praf de copt. Această rețetă este minunată prin faptul că rezultatul este întotdeauna reușit și puteți foarte ușor să calculați ingredientele necesare pentru orice cantitate de aluat.

INGREDIENTE:

-6 ouă;

-6 linguri cu vârf de zahăr (150 gr);

-6 linguri cu vârf mare de făină (200 gr);

-un praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile de gălbenușurile.

2.Mixați albușurile, peste câteva secunde, adăugați un praf de sare. Sarea vă ajută să bateți albușurile mai repede.

3.Continuați să mixați albușurile, adăugând câte 1 lingură de zahăr, până obțineți vârfuri ferme. Odată cu zahărul, adăugați vanilie sau zahăr vanilat.

4.Apoi adăugați câte 1 gălbenuș, mixând constant.

5.Încorporați treptat făina, în câteva reprize. Făina o cerneți obligatoriu, ca să o îmbogățiți cu aer, astfel aluatul va crește. Amestecați cu mixerul, la viteză mică și nu mult timp, sau cu spatula.

6.Transferați aluatul în forma (20 cm) cu pereți detașabili. Baza o tapetați cu hârtie de copt și, opțional, o ungeți cu unt. Pereții formei nu trebuie unși cu nimic, de altfel pandișpanul nu va crește.

7.Introduceți forma în cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru aproximativ 40 de minute. Faceți testul scobitorii.

8.Scoateți pandișpanul din formă după ce se răcește. Treceți cu cuțitul pe marginile pandișpanului și îndepărtați forma. Lăsați pandișpanul pe grătar să stea timp de 6-8 ore, pentru ca să nu se fărâmițeze când îl veți tăia.

9.Apoi îndepărtați hârtia de copt și tăiați pandișpanul în câteva blaturi. Dacă pandișpanul are vârf, îl tăiați atent cu cuțitul, iar atunci când veți monta tortul, partea de sus va fi baza tortului.

Pandișpanul este foarte pufos și moale. Îl puteți servi simplu la ceai sau cafea, sau puteți pregăti un tort delicios cu orice cremă vă place. Dacă alegeți să faceți tort, nu uitați că aceste blaturi trebuie însiropate: apă cu zahăr, sirop de vanilie, sucuri de fructe sau sirop de lichior.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!