Pandișpan pufos pregătit în cratiță (fără cuptor)!

Un pandișpan deosebit de moale și pufos, perfect pentru un tort ușurel. Poate fi stratificat cu orice doriți, chiar și cu gem. Pandișpanul nu are nevoie de însiropare, deoarece este foarte fin și puțin umed. Încercați rețeta de pandișpan în cratiță!

INGREDIENTE:

-6 ouă;

-215 gr de zahăr;

-170 gr de făină;

-1 pliculeț de zahăr vanilat sau vanilie;

-1 linguriță de praf de copt;

-1 praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Aveți nevoie de o cratiță de aluminiu, cu diametrul de 22 cm și înălțimea de 15 cm. Tapetați baza și pereții cu hârtie de copt.

2.De asemenea, aveți nevoie de un difuzor de flacără pentru aragaz.

3.Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați un praf de sare în vasul cu albușuri și le bateți cu mixerul, până devin pufoase.

4.Adăugați treptat jumătate din cantitatea de zahăr și zahărul vanilat și continuați să amestecați cu mixerul, până obțineți vârfuri ferme.

5.Adăugați zahărul rămas în vasul cu gălbenușuri și le bateți, până cresc în volum și obțineți o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

6.Transferați jumătate de albușuri în vasul cu gălbenușuri și amestecați puțin cu mixerul la viteză mică.

7.Combinați făina, cernută în prealabil de 2 ori, cu praf de copt, apoi cerneți și încorporați amestecul în compoziția de albușuri și gălbenușuri. Amestecați atent cu spatula, cu mișcări de jos în sus, până aluatul devine omogen și fără cocoloașe.

8.Transferați aluatul în vasul cu albușuri și amestecați din nou cu spatula, cât să se încorporeze spuma de albușuri.

9.Transferați aluatul în cratiță și îl repartizați uniform. Acoperiți cratița cu un prosop umed, apoi cu capac.

10.Puneți difuzorul pe plită, apoi cratița, iar deasupra o greutate (noi am folosit un ceainic cu 2l de apă). Gătiți pandișpanul la foc mic timp de 45-60 de minute, apoi scoateți capacul și, dacă pandișpanul este uscat la suprafață, înseamnă că e gata.

11.Opriți flacăra și lăsați pandișpanul timp de încă 10-15 minute sub capac.

12.Răsturnați pandișpanul pe un platou, apoi pe grătar și îl lăsați să se răcească complet. Apoi îl înfășurați cu folie alimentară și îl lăsați la temperatura camerei peste noapte.

Obțineți un pandișpan de 9,5 cm înălțime foarte pufos și moale. Îl tăiați în câteva blaturi și le stratificați cu crema preferată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!