Pandișpanul „aruncat” — blatul preferat al cofetarilor din Polonia. Iată de ce!

INGREDIENTE:

-5 ouă;

-180 g de zahăr tos;

-90 g de făină;

-35 g de pudră de cacao (puteți să pregătiți pandișpanul fără pudră de cacao, înlocuindu-o cu aceeași cantitate de făină).

SFATURI:

1.Principalul lucru, pe care trebuie să-l țineți minte, când pregătiți orice pandișpan, este că toate ingredientele trebuie să fie proaspete. În mare parte, desigur, acest lucru se referă la ouă. Altfel aluatul pur și simplu nu va căpăta consistența necesară.

2.Al doilea aspect, pe care este necesar să-l luați în considerație: cantitățile ingredientelor trebuie să fie exacte. De aceea, cântăriți-le cu ajutorul unui cântar de bucătărie.

3.Făina trebuie neapărat cernută.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile de gălbenușuri.

2.Puneți albușurile într-un bol curat și uscat. Adăugați zahărul și bateți totul cu ajutorul mixerului, până la apariția vârfurilor persistente. Dacă aveți un mixer puternic, acest proces durează aproximativ 5 minute.

3.Fără să opriți mixarea, încorporați treptat gălbenușurile (câte unul) în spuma de albușuri. La această etapă este important să nu bateți compoziția prea mult. Mixați-o fără să exagerați.

4.După încorporarea gălbenușurilor adăugați treptat făina și, dacă doriți, pudra de cacao. Puneți deoparte mixerul și înarmați-vă cu o spatulă: realizând mișcări atente, de pliere, orientate de jos în sus, amestecați aluatul până la omogenizare.

5.Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt. Transferați cu grijă aluatul în ea, răspândindu-l uniform. Nu scuturați tava, deoarece astfel pandișpanul se poate lăsa.

6.Coaceți-l pe parcursul a aproximativ 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

Atenție! Nu deschideți ușa cuptorului în primele 15 minute! Altfel aluatul poate să se lase și nu veți obține un pandișpan pufos.

7.Iar acum urmează cel mai interesant moment: Ce părere aveți? De ce acest pandișpan se numește „aruncat”?

Scoateți pandișpanul din cuptor și întoarceți tava cu fundul în sus (ca în imaginea de mai jos). Ridicați-o până la înălțimea de 50 cm și aruncați-o pe masă. În timpul acestui proces vor ieși bulele de aer din pandișpan, dar el nu-și va pierde forma.

8.Lăsați pandișpanul să se răcească, fără să-l scoateți din tavă (tava trebuie să rămână răsturnată).

9.Apoi, trecând cu cuțitul de-a lungul pereților tăvii, scoateți blatul din ea. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui.

Pandișpanul „aruncat” este gata! Puteți să pregătiți torturi, prăjituri din el sau pur și simplu să-l presărați cu zahăr pudră și să-l serviți cu ceai.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!