Pandișpanul, care nu se lasă niciodată — rezultatul 100%!

Cum se face un pandișpan? Cum se prepară un pandișpan fără bicarbonat de sodiu? Cum se coace pandișpanul? Cum se prepara un blat de tort pufos și înalt. În acest articol găsiți rețeta clasică de pandișpan. Vom ilustra întregul procedeu de preparare al celei mai simple rețete de pandișpan care nu se lasă niciodată. Blat de tort simplu.

Vă oferim rețeta pufosului și deliciosului pandișpan de casă, care nu presupune separarea albușurilor de gălbenușuri și utilizarea bicarbonatului de sodiu sau a prafului de copt!

INGREDIENTE:

-150 g de făină;

-150 g de zahăr;

-5 ouă mari.

MOD DE PREPARARE:

1.Spargeți ouăle într-un bol adânc.

2.Adăugați zahărul și bateți totul cu mixerul până veți obține o spumă voluminoasă (triplă), pufoasă, albicioasă și persistentă (când se va scurge de pe telurile mixerului, spuma trebuie să formeze un model persistent pe suprafața spumei din bol). Mixarea durează aproximativ 10-12 minute, în funcție de puterea mixerului dumneavoastră. Începeți-o la viteza minimă, mărindu-o treptat.

3.Cerneți făina  în bolul cu spuma de ouă. Folosind o spatulă și realizând mișcări atente, orientate de jos în sus, încorporați făina în compoziție.

4.Transferați aluatul în tavă, tapetându-i în prealabil fundul cu hârtie de copt. Diametrul tăvii, pe care am folosit-o, este de 20 cm. Pentru ca aluatul să se răspândească uniform prin tavă, rotiți-o ușor cu mâinile.

5.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți pandișpanul pe parcursul a 20-25 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6.Lăsați-l să se răcească puțin în tavă (5-7 minute).

7.Înainte de a-l scoate din tavă, treceți cu un cuțit ascuțit de-a lungul pereților ei. Astfel veți separa pandișpanul de ei.

8.Răsturnați tava și scoateți pandișpanul din ea. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui.

9.În acest moment el este foarte fin și friabil. În niciun caz nu-l tăiați. Lăsați-l să se răcească și să se odihnească pe parcursul a 6 ore. Apoi puteți să-l folosiți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!