Papanași cu stafide și vanilie!

INGREDIENTE:

-500-600 g de brânză dulce de vaci 9%;

-un ou;

-50-60 g de griș (3 linguri);

-50 g de zahăr (2 linguri) sau după gust;

-50 g de stafide;

-un praf de sare;

-1.5 g de vanilină (puteți să o înlocuiți cu 1.5 plicuri de zahăr vanilat, 1.5 fiole de esență de vanilie sau 1.5 lingurițe de extract de vanilie);

-5 linguri de ulei — pentru prăjit;

-2 linguri de făină — pentru modelarea papanașilor.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți brânza dulce de vaci, oul, grișul, zahărul, stafidele, un praf de sare și vanilina într-un bol adânc. Amestecați și frământați foarte bine compoziția cu mâinile. Ea trebuie să fie densă și maleabilă.

2.Acoperiți compoziția obținută cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 60 minute. Dacă doriți, puteți să o pregătiți de cu seară și să prăjiți papanașii dimineața.

3.Transferați compoziția de brânză pe masa presărată cu făină. Tăvăliți-o puțin prin ea și modelați-o sub formă de baton (cât de gros doriți).

4.Tăiați batonul în bucățele cu lățimea a 2 degete lipite, tăvălind cuțitul prin făină.

5.Apoi oferiți o formă îngrijită bucățelelor obținute, rulându-o pe fiecare dintre ele pe masă (între mâna dumneavoastră și cuțit) și aplatizându-o cu cuțitul presărat cu făină. Grosimea lor finală trebuie să fie egală cu 1 cm. În funcție de necesitate, presărați-le cu făină.

6.Turnați uleiul într-o tigaie încinsă. Transferați papanașii în ea cu ajutorul cuțitului, ca să nu le stricați forma.

7.Prăjiți-i timp de câte 3 minute pe fiecare parte, până se vor rumeni, pe foc puțin mai mic decât cel moderat.

8.Puteți să serviți papanașii cu smântână fermentată, dulceață și fructe proaspete.

Dacă întâmplător papanașii s-au rumenit prea repede, rămânând cruzi în interior, pur și simplu transferați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 180°C până vor fi gata (10-12 minute).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!