Parizerul de casă — mai gustos și mai sănătos decât cel din magazine!

Vă plac tartinele cu salam, însă vă temeți să-l cumpărați de la magazin? Există o soluție: deliciosul parizer de casă, al cărui rețetă o vom prezenta în continuare, vă va determina să uitați de mezelurile din comerț. Parizerul din carne de pui iese într-atât de gingaș și delicios, încât îl veți pregăti în fiecare zi. Îl puteți adăuga în sandwich-uri și salate sau prăji cu ochiuri, sau folosi după propriul dumneavoastră plac. Veți avea nevoie de minimul de ingrediente și timp. Iar rezultatul va depăși așteptările dumneavoastră!

INGREDIENTE:

-500 g de piept de pui;

-½ linguriță de oregano;

-un cățel de usturoi;

-1.5 lingurițe de sare;

-200 ml de smântână (20%);

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-2 albușuri de ou;

-30 ml de suc de sfeclă roșie.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați pieptul de pui. Tăiați-l cubulețe cu un cuțit ascuțit, îndepărtând toate pielițele. Chiar dacă sunt subțiri, ele pot afecta calitatea produsului final.

2.Curățați usturoiul.

3.Puneți carnea tăiată și usturoiul în vasul de la blender. Pasați-le până veți obține o compoziție omogenă.

4.Adăugați smântâna în carnea pasată și continuați să mixați — inițial la viteză mică, pentru ca smântâna să se încorporeze bine, fără să sară stropi peste tot, după care puteți mări viteza.

5.Adăugați albușurile de ou în carnea tocată și mixați până la omogenizare.

6.Când compoziția se va omogeniza, adăugați sarea, oregano, piperul negru măcinat și sucul de sfeclă roșie. Sfat: folosiți suc proaspăt, pregătit acasă. Ca să-l preparați, dați sfecla roșie prin răzătoarea mică și stoarceți sucul printr-un tifon. Sau folosiți un storcător.

7.Mixați totul încă o dată. Carnea tocată trebuie să fie roz intens și omogenă.

8.Întindeți folia de aluminiu pe masă și așezați în ea jumătate din compoziția obținută. Înfășurați-o ca pe o bomboană, răsucind bine capetele foliei. Pentru ca compoziția să se răspândească uniform în interiorul foliei de aluminiu, așezați-o pe aceasta pe un strat de folie alimentară, care vă va ajuta să o manipulați.

9.Introduceți „bomboana” obținută în două pungi de plastic, ca să nu iasă în timpul preparării.
10.Procedați similar și cu cealaltă jumătate de compoziție.

11.Turnați apă într-o cratiță mare și dați-o în clocot. Introduceți în ea pungile cu viitoarele salamuri, pe care trebuie să le fierbeți sub capac.

12.Cum numai apa din cratiță va da iarăși în clocot, cronometrați 30 minute. Pentru ca culoarea parizerului să fie uniformă, întoarceți pungile de 4 ori în timpul fierberii.

13.Scoateți salamurile din apă și lăsați-le să se răcească complet.

14.Păstrați-le la frigider, învelindu-le în folie curată de aluminiu sau în pungi de plastic.

Parizerul este gata! După cum ați observat, se prepară rapid și nu conține coloranți și aditivi artificiali. Îl puteți da fără frică copiilor! Pregătiți neapărat acest deliciu și aveți grijă de cei dragi!

Vă dorim poftă bună!