Pastă și suc de roșii după cele mai ușoare rețete! Fără nici un fel de condimente!

Pe timp de iarnă, bucatele pregătite fără pastă de roșii parcă nu au același gust. Având în cămară câteva borcănașe de acest deliciu, veți putea conferi bucatelor dvs. un gust și o culoare aparte. Citiți articolul în continuare, pentru a vă putea convinge cât de ușor puteți pregăti aceste produse!

INGREDIENTE:

– roșii.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, vom pregăti o pastă de roșii. Pentru aceasta, spălați roșiile foarte bine și tăiați-le în 4 bucăți.

2. Puneți o pungă sau un sac curat de material potrivit pentru strecurat într-o cratiță adâncă.

3. Treceți roșiile printr-un storcător de fructe. Turnați pasta obținută în cratița pregătită.

4. Sucul rămas în cratiță îl puteți păstra la frigider și bea. Este foarte gustos.

5. Legați sacul foarte bine cu o bucată de funie, atârnați-l deasupra unui lighean și lăsați pasta de roșii să se scurgă de lichid timp de 2-4 ore, în dependență de cât de suculente au fost roșiile dvs. și de cât de groasă doriți să fie pasta obținută.

6. Acum, vom mai trece prin storcător câteva kilograme de roșii și vom pregăti un suc delicios din ele. Turnați pasta obținută într-o cratiță adâncă și puneți-o pe foc.

7. Când va începe să fiarbă, sucul va face spumă. Eliminați-o. Fierbeți-l la foc mediu, până când acesta va deveni curat și nu va mai face spumă (aproximativ 20 de minute). Aveți grijă să-l amestecați periodic.

8. Când este gata, gustați-l și adăugați sare sau zahăr (dacă roșiile au fot acre) după gust. Noi nu vom adăuga nimic. Turnați-l în borcane sterilizate și acoperiți-le ermetic cu capace sterilizate. După răcire, le puteți depozita în cămară. Însă acesta se păstrează foarte bine și la temperatura camerei.

9. Între timp, au trecut 2 ore și 50 de minute. Iată cum arată pasta noastră:

Sfat: Vă recomandăm să nu o strecurați prea tare, ca să nu fie prea groasă și să se lipească de baza cratiței în timpul fierberii. Mai bine să fie mai lichidă și să o fierbeți un pic mai mult.

10. Turnați-o în cratiță și puneți-o pe foc.

11. Încălziți-o sub capac la foc mic, ca să nu se lipească și amestecați-o periodic. Din moment ce va da în clocot, nu o mai acoperiți cu capacul. După aceasta, va fi suficient să o mai lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Însă dacă doriți să obțineți o pastă mai groasă, o puteți fierbe mai mult.

12. Turnați pasta obținută în borcane sterilizate și închideți-le ermetic cu capace, la fel, sterilizate. După răcire, o puteți depozita în cămară. Savurați iarna pasta și sucul obținut de roșii cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!