Pastramă de pui – pur și simplu se topește în gură!

Astăzi vrem să vă propunem o rețetă minunată de pastramă din piept de pui. Pastrama iese incredibil de moale, fină și suculentă. Poate fi mâncată cu buzele! Puteți să o serviți pe platoul de mezeluri pe masa festivă, la micul dejun sau ca adaos la salate.

INGREDIENTE:

-500 g de piept de pui;

-350 ml de lapte;

-o linguriță de sare;

-2/3 linguriță de boia de ardei dulce;

-½ linguriță de curcuma;

-piper negru măcinat — după gust;

-condimente pentru pui — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați mirodeniile: curcuma, boia de ardei dulce, condimentele pentru carne de pui și piperul negru măcinat.

2.Spălați, uscați și frecați foarte bine (pe toate părțile) pieptul de pui cu amestecul de condimente.

3.Transferați pieptul de pui într-o tavă potrivită.

4.Clocotiți laptele. Adăugați sarea în el și amestecați până când aceasta se va dizolva complet. Turnați laptele clocotind peste carne.

5.Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 190°C. Coaceți pieptul de pui timp de 10 minute. Apoi opriți focul și lăsați-l în cuptor până se va răci complet.

6.Ștergeți pastrama răcită cu șervețele și feliați-o. Ca să o tăiați în felii subțiri, dați-o la congelator pentru 15-20 minute. De asemenea, puteți să o congelați învelindu-o cu folie alimentară și să o folosiți, când este necesar.

Din păcate, nu putem să vă transmitem aroma emanată de pastrama: este pur și simplu minunată!

Noi am preparat pastrama cu diverse condimente — roșii uscate, curry, condimente pentru pui. Dar acum nu am vrut să accentuăm varietatea mirodeniilor, ci modul de preparare, datorită căruia pieptul de pui iese foarte fin! Această pastrama este o alternativă excelentă pentru salamurile sau șunca din comerț, deoarece este naturală, fără aditivi dăunători și se prepară extrem de simplu!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!