Păstrați carnea în borcane timp de 1 an, fără frigider sau electricitate! Carne de vită, porc sau pui cu orez!

Aceasta este o metodă foarte reușită de a păstra carnea pentru o perioadă lungă de timp, fără să ocupe locul în frigider. Dacă o veți conserva cu orez după această rețetă, veți obține o mâncare delicioasă, gata să fie deschisă și mâncată în orice moment. Orezul iese perfect fiert, iar carnea – fragedă, suculentă și foarte gustoasă. Puteți folosi orice tip de carne doriți!

INGREDIENTE:

– 1,3 kg de carne de vită (cu grăsime);

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 cepe;

– 2 morcovi;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 linguriță de condiment din legume uscate;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– 800 g de orez;

– 1 linguriță de oțet de 9% (pentru fiecare borcan);

– apă clocotită.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea de vită în bucăți de mărime medie și puneți-o într-o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal. Lăsați-o să se prăjească.

2. Între timp, tăiați cepele decojite în formă de jumătăți de rondele și morcovii în formă de sferturi de rondele. Adăugați legumele în tigaie și amestecați bine. Asezonați totul cu sare și piper negru măcinat după gust, boia de ardei dulce și condiment din legume uscate. Mai amestecați încă o dată și lăsați totul să se prăjească, până când legumele vor fi moi (timp de aproximativ 20 de minute).

3. Spălați bine orezul și scurgeți-l de apă. De asemenea, pregătiți borcanele. Acestea trebuie să fie curate și uscate. Iar capacele sterilizați-le.

4. Luați câte un borcan, adăugați la baza acestuia câte 3 linguri de orez spălat, apoi așezați 3-4 linguri de carne prăjită cu legume. Răspândiți-o uniform peste orez. Continuați să stratificați carnea și orezul, până când borcanul va fi aproape plin. Trebuie neapărat să lăsați spațiu de rezervă, pentru că orezul își va mări volumul în timpul fierberii. Umpleți astfel toate borcanele (noi am obținut patru).

5. După aceasta, umpleți borcanele cu apă clocotită și adăugați oțetul. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le etanș.

6. Așterneți un prosop de bucătărie la baza unei cratițe încăpătoare. Așezați borcanele în ea și turnați apă fierbinte, astfel încât să ajungă până la nivelul „umerașelor” acestora. Transferați cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. Din moment ce va da în clocot, mai fierbeți borcanele timp de 4 ore, la foc mediu.

7. Scoateți cratița de pe foc și lăsați borcanele în ea, până când se vor răci complet. După aceasta, scoateți-le din apă și ștergeți-le cu un prosop.

8. Mâncarea conservată este gata. Aceasta poate fi păstrată timp de un an în cămară, la temperatura maximă de 10°C.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New