Pateuri „rapide”- rețeta bucătarului sef!

Sunt niște pateuri care într-adevăr se gătesc foarte repede! Când în casa noastră vin oaspeți, mai ales pe neprins de veste, este rețeta care îmi sare în ajutor!

 

Ingrediente:
-1 ou;

-50 g drojdie proaspătă;

-200 g unt sau margarină/unt;

-1/2 linguriță de sare;

-1 linguriță praf de copt sau bicarbonat de sodiu;

-2 pahare de făină (poate un pic mai mult) (300-350 g);

-100 ml apă (ca să dizolvați drojdia).

Vezi: Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare:
1.Dizolvați drojdia în apă călduță. Puteți să folosiți și drojdie uscată, însă această rețetă am făcut-o mereu cu drojdie proaspătă.

2.Într-un bol puneți făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, margarina, oul și drojdia dizolvată. Faceți aluatul cu mixerul sau cu mâinile, cum doriți.

3.Nu este necesar să lăsați aluatul să crească, puteți să îl utilizați imediat ce este gata.

4.Împărțim aluatul bucățele mici. Mai bine faceți pateuri de dimensiuni mici deoarece vor fi mai gustoase și va fi mai plăcut să le mănânci. Mi-au ieșit 40 de pateuri (2 tăvi a câte 20 de pateuri).

5.Referitor la umplutură, în original sunt pateuri cu carne și ceapă, însă puteți să le umpleți și cu varză călită, mere, ouă, orez, brânză de vaci, cu orice umplutură doriți.

6.Întindeți bucățelele de aluat în strat mai gros și puneți umplutura. Lipiți pateurile. Puteți să le lipiți a doua oară cu vârful furculiței.

7.Puneți-le pe o tavă unsă cu unt. Ungeți-le deasupra cu un gălbenuș mixat cu puțină apă. Aceste pateuri nu au nevoie de timp ca să crească, dați-le în cuptorul preâncălzit la 200-220º timp de 20-25 minute. (Desigur, dacă aveți mai mult timp la dispoziție puteți să le lăsați să crească și apoi să le coaceți).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New