Pateuri subțiri cu umplutură neobișnuită. Pregătiți-le și nu veți regreta!

Astăzi vă propunem să preparați pateuri subțiri pe bază de chefir. Sunt delicioase! Aluatul pe bază de chefir se prepară propriu-zis în 5 minute și este moale și fin. Încercați să pregătiți această rețetă și nu veți regreta! Delicioasă, rapidă, disponibilă și foarte apetisantă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-250 ml de chefir, iaurt sau lapte bătut;

-400 g de făină;

-un ou;

-20 ml de ulei;

-o lingură de zahăr;

-½ linguriță de sare;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru umplutură:

-5-6 cartofi;

-200 g de brânză topită;

-verdeață — după gust;

-30 g de unt;

-o ceapă.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați chefirul într-un bol adânc. Adăugați zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu și oul. Amestecați foarte bine cu telul. Lăsați compoziția obținută să se odihnească pe parcursul a 2-3 minute, ca să se stingă bicarbonatul de sodiu.

2.Adăugați uleiul și amestecați.

3.Adăugați treptat făina cernută și frământați aluatul. El trebuie să fie elastic, plăcut la atingere și ușor lipicios. Puneți-l înapoi în bol și acoperiți-l cu un capac.

4.Pregătiți umplutura: curățați și spălați cartofii. Fierbeți-i în apă ușor sărată până vor fi gata. Apoi scoateți-i din apă și pisați-i cu zdrobitorul pentru piure, adăugând untul.

5.Mărunțiți ceapa și prăjiți-o într-o cantitate mică de ulei până va deveni ușor aurie.

6.Mărunțiți verdeața (noi am folosit pătrunjel).

7.Dați brânza topită prin răzătoarea mare.

8.Adăugați ceapa prăjită, brânza topită și verdeața în piureul fierbinte de cartofi. Amestecați foarte bine până la topirea brânzei.

9.Divizați aluatul în 10 bucățele cu greutatea de 70 g. Modelați-le sub formă de biluțe și acoperiți-le cu folie alimentară.

10.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță. Puneți o lingură cu vârf de umplutură în mijlocul ei. Apoi lipiți marginile turtiței, acoperind umplutura.

11.Aplatizați „cusătura” pateului obținut. Întoarceți-l cu „cusătura” în jos și întindeți-l cu sucitorul până se va transforma într-o turtiță subțire.

12.Procedând similar, modelați toate pateurile.

13.Încingeți uleiul într-o tigaie. Prăjiți pateurile pe foc moderat (ca să reușească să se prepare), pe ambele părți, până se vor rumeni. Uneori ele se umflă în timpul prăjirii, dar revin la forma inițială după ce sunt luate de pe foc.

Pateurile ies mari, apetisante, moi, cu crustă aurie și multă umplutură. Încercați-le neapărat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!