Pateurile israeliene „Burekas” — simple și rapide. Umplutura lor nu vă va dezamăgi!

Pateurile „Burekas” sunt copturi tradiționale în țările din Orientul Mijlociu. De obicei, ele se prepară din foietaj sau aluat filo și se servesc cu diverse sosuri (de iaurt, de smântână, de roșii). Se potrivesc excelent în calitate de gustare alături de supele și salatele ușoare. Sunt delicioase și ca atare.

Burekas din foietaj sunt mai moi și mai pufoase, iar cele din aluatul filo ies aproape transparente și foarte crocante. Iar când vine vorba de umpluturile pateurilor, puteți întâlni o mare varietate: diverse tipuri de brânză, vinete, verdețuri, ouă, legume…

Echipa noastră vă propune să pregătiți burekas din foietaj cu umplutură din cartofi și brânză feta. Dacă autenticitatea nu este principială, puteți să înlocuiți brânza feta cu brânză dulce de vaci (destul de uscată) sau brânză de oi — pateurile vor fi la fel de apetisante și gustoase!

INGREDIENTE:

-500 g de foietaj;

-300 g de brânză feta;

-2 cartofi;

-un ou + un gălbenuș;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-2 linguri de semințe de susan;

-o lingură de ulei de măsline;

-2 linguri de făină.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați cartofii. Acoperiți-i cu apă, adăugați un praf de sare și fierbeți-i în coajă până vor fi gata. Scurgeți apa și lăsați-i să se răcească, iar apoi decojiți-i.

2.Dați cartofii fierți prin răzătoarea mică.

3.Pisați brânza feta cu furculița. Adăugați cartofii rași, un ou, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine.

4.Întindeți foietajul decongelat pe suprafața de lucru, presărată cu făină, până veți obține o foaie cu grosimea de 3 mm. Tăiați-o în pătrate.

5.Puneți câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Apoi îndoiți-l pe diagonală și lipiți-i marginile, obținând astfel un pateu triunghiular.

6.Așezați pateurile obținute pe o tavă unsă cu ulei de măsline. Ungeți-le cu gălbenușul bătut și presărați-le cu semințe de susan.

7.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 170°C, așezându-o pe raftul lui mijlociu. Coaceți pateurile timp de 40 minute.

Vom fi bucuroși dacă veți rămâne mulțumiți de aceste copturi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!