Patru metode verificate de păstrare a usturoiului! Rămâne proaspăt toată iarna!

Majoritatea fructelor și legumelor pot fi conservate pentru iarnă prin congelare. Iar usturoiul nu este inclus în această listă, deoarece după congelare el își pierde gustul și proprietățile folositoare. Astfel, cum poate fi păstrat usturoiul, pentru ca el să rămână proaspăt pe parcursul întregii ierni? Noi am găsit patru metode, care sunt eficiente 100%.

PATRU METODE DE CONSERVARE A USTUROIULUI PENTRU IARNĂ

Toate metodele sunt verificate de trecerea timpului și vă pot ajuta să păstrați usturoiul în stare excelentă până în următorul sezon.

METODA NR. 1: CU SARE

Ca să conservați usturoiul pentru iarnă, puteți să-l puneți în borcane, precum toate conservele. Această rețetă se deosebește prin folosirea unei cantități mari de sare. Totul este foarte simplu: 

1.Luați un borcan obișnuit de sticlă și acoperiți-i fundul cu un strat destul de gros de sare.

2.Puneți căpățânile întregi, necurățate, pe sare.

3.Apoi adăugați sare în borcan, astfel încât aceasta să umple spațiile dintre căpățâni. Acoperiți borcanul cu un capac și închideți-l ermetic.

Gata! Sarea va proteja usturoiul de dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor și, corespunzător, de putregai și mucegai. Vă asigurăm că usturoiul conservat cu sare la borcan nu se va strica.

METODA NR. 2: UTILIZAREA RUMEGUȘULUI

Și rumegușul obișnuit de lemn vă poate ajuta să conservați usturoiul pentru iarnă. Utilizarea lui este practic similară cu cea a sării. Puteți să înlocuiți borcanele cu o găleată dotată cu capac sau un bidon. Această metodă este potrivită, dacă aveți mult usturoi. Acoperiți fundul vasului cu rumeguș, după care puneți usturoiul în el și acoperiți-l cu restul rumegușului. Este important să țineți minte că rumegușul trebuie să fie mărunt. El va absorbi umezeala, protejând usturoiul și va permite simultan pătrunderea aerului. Înainte de conservare trebuie să uscați suplimentar usturoiul la soare sau într-un loc cald timp de câteva ore.

METODA NR. 3: FOLOSIREA FĂINII

Ca și rumegușul, făina poate să absoarbă umezeala excesivă. În mediu uscat bacteriile, care determină putrezirea, nu se dezvoltă. De aceea, și această pulbere poate fi folosită pentru conservarea usturoiului pentru iarnă. Căpățânile de usturoi trebuie presărate cu făină, astfel încât ultimul strat să aibă grosimea de minim 2 cm. Borcanul trebuie acoperit cu un capac și închis ermetic, ca să evitați pătrunderea insectelor în el. Dezavantajul acestei metode: cel mai bine ar fi să o utilizați, când aveți puțin usturoi de conservat.

METODA NR. 4: COJILE DE CEAPĂ

Încă o metodă potrivită pentru conservarea unei cantități mici de usturoi constă în păstrarea lui în coji de ceapă. Astfel, confecționați niște săculeți din orice material nesintetic, adăugați cojile de ceapă în ei. Puneți usturoiul printre ele. Umplutura naturală din săculeți va menține temperatura optimă, pentru ca usturoiul să nu se strice.

Recolta va fi salvată, dacă veți conserva usturoiul, folosind una dintre aceste metode. După cum vedeți, ele nu necesită mult efort și materiale deosebite. Dar eficiența lor este verificată de trecerea timpului și de experiența multor gospodine. De acum puteți să obțineți microelemente și vitamine folositoare pe parcursul întregului an.

Spor la grădinărit!