Pătura, care se transformă în pernă. Extrem de confortabilă!

Obiectele diverse, care se transformă dintr-unul în altul, fie că este vorba de îmbrăcăminte sau mobilă, ne simplifică deseori viața și ne ajută să economisim spațiul. Același lucru poate fi spus despre această pătură confortabilă, care se transformă ușor într-o pernă. Ea este potrivită atât pentru casă, cât și pentru călătorii. De asemenea, este o idee excelentă pentru un cadou. Se coase destul de ușor.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o pătură;

-material;

-un fermoar;

-instrumente pentru cusut.

MOD DE LUCRU:

Pătura poate fi atât cusută de sine stătător din materialul, care vă place, cât și cumpărată din magazin. Îndoiți pătura până când veți ajunge la dimensiunile dorite ale viitoarei perne. Măsurați pătura îndoită: în cazul nostru, 45 x 70 cm.

Apoi trebuie să tăiați un dreptunghi din materialul ales ca față de pernă, al cărei lățime să fie egală cu cea a păturii îndoite, iar lungimea — de 2 ori mai mare. În cazul nostru, dimensiunile dreptunghiului sunt 90 x 70 cm.

Pentru ca viitoarea față de pernă să aibă margini îngrijite, luați o bucățică de carton și, îndoind marginile materialului spre interior până la 1 cm, călcați-le bine cu fierul de călcat.

Apoi ocupați-vă de colțuri. Desfaceți marginile călcate și marcați cu un punct locul, în care se intersectează 2 linii. Apoi îndoiți vârful unghiului până la punctul marcat și treceți cu fierul de călcat peste porțiunea respectivă. Îndoiți iarăși marginile dezdoite spre interior și călcați-le încă o dată. Bucurați-vă de colțul îngrijit, pe care l-ați obținut! Procedați similar cu celelalte colțuri!

După aceasta marcați mijlocul fiecărei laturi — aceste marcaje vă vor ajuta să potriviți mai ușor fermoarul. Cel mai confortabil este să marcați centrul, îndoind pe rând fiecare latură în jumătate. 

Luați fermoarul și măsurați lungimea necesară. Țineți minte că partea ei superioară se va afla pe o parte a feței de pernă, iar cea inferioară — pe altă parte. De aceea, trebuie să măsurați fermoarul închis, al cărei lungime să fie suficientă pentru ocuparea întregului perimetru al feței de pernă, iar apoi să împărțiți această lungime la 2. 

Desfaceți pătura și alegeți unul dintre colțurile ei. Puneți materialul pe ea. Desfaceți fermoarul și, orientându-vă după marcajele pregătite, fixați-o pe o parte și pe alta a materialului, punând-o între pătură și viitoarea față de pernă. Ascundeți capetele fermoarului din partea superioară în interior. Astfel, lăsați liberi câte 1.5 cm de la mijlocul părții superioare — spre dreapta și spre stânga, ascundeți capetele între pătură și material, fixați-le.

Procedați similar cu partea inferioară, dar lăsați liberi câte 2 cm de la mijloc spre ambele părți. Coaseți împreună pătura, fața de pernă și fermoarul, dar lăsați un orificiu necusut în partea inferioară a dreptunghiului, acolo unde ați lăsat 2 cm. În mod similar, nu coaseți capetele fermoarului pe cealaltă parte a dreptunghiului.

Închideți capetele fermoarului. Dacă este necesar, scurtați-le și ascundeți-le în interiorul orificiului lăsat. Coaseți fermoarul manual cu mașina de cusut. gata!

Spor la treabă!

New