Pervazul ferestrei nu mai este rece și vântul nu mai suflă prin rosturi. Am rezolvat problema în câteva minute!

Ferestrele din plastic ne dau bătăi de cap. Din cauza pervazului de proastă calitate și rece al ferestrei, temperatura aerului de lângă ea este întotdeauna cu 3 sau 4 grade mai mică decât temperatura camerei.

Pentru a rezolva această problemă, noi pur și simplu am cumpărat un adeziv instant de silicon și am sigilat toate îmbinările. Iată pașii pe care i-am urmat:

Veți avea nevoie de:

– instrumente de lucru;

– adeziv instant de silicon.

Mod de lucru:

1. În urmă cu un an, după montarea ferestrelor de către un meșter, am observat numeroase goluri sub pervazul ferestrei, pe care le-am umplut personal. Dar în afara ferestrei nu știam ce se întâmplă. A sosit momentul să aflu asta.

2. Din fericire, îndepărtarea pervazului nu a fost dificilă. Tot ce a trebuit să fac a fost să deșurubez două șuruburi și să trag pervazul în sus și în lateral.

3. Incredibil, dedesubt nu era spumă aproape deloc. Sub profilul ferestrei erau goluri, pe unde pătrundea aerul rece. Între peretele interior și cel exterior era un gol imens de doi centimetri lățime. Se pare că ar fi trebuit să conțină izolație, dar aceasta nu fusese livrată în acea zi.

4. În imediata apropiere de pervaz, era o fâșie subțire de spumă, care acționa mai mult ca o fixare decât ca un izolator. Așa că am tăiat-o.

5. Am șlefuit pervazul cu șmirghel, o perie rigidă și chiar am spălat orice murdărie rămasă, pentru o mai bună aderență.

6. M-am dus să cumpăr niște adeziv instant de silicon și am trecut la partea cea mai distractivă. În primul rând, am umplut toate golurile de sub profilul ferestrei. Apoi am sigilat spațiul dintre pereți și am trecut pe partea exterioară.

7. Apoi am montat pervazul exterior și șuruburile la locul lor. Totul s-a potrivit de minune.

8. Au trecut trei zile. Pervazul ferestrei este mult mai cald, nu mai suflă deloc, iar diferența de temperatură dintre aerul din apropierea ferestrei și cel din încăpere a scăzut simțitor.

Spor la treabă!