Piept de pui cu legume în aspic — un aperitiv splendid pentru masa festivă!

Un aperitiv aspectuos și delicios, care îi va impresiona pe toți invitații dumneavoastră!

INGREDIENTE:

-350 g de broccoli;

-150 g de porumb conservat;

-100 g de mazăre verde conservată;

-100 g de parizer (8 felii);

-2 ouă fierte;

-3-4 fire de pătrunjel proaspăt;

-2 castraveți murați.

Pentru aspic:

-35 g de gelatină;

-1 litru de apă;

-200 g de piept de pui;

-un morcov mare;

-o ceapă;

-jumătate de tulpină de țelină verde;

-2 boabe de ienibahar;

-o foaie de dafin;

-sare — după gust.

Ingredientele indicate mai sus sunt suficiente pentru o formă de 1.3 litri, cu dimensiunile de 20 x 11.5 cm și înălțimea de 7.5 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aspicul: puneți pieptul de pui, jumătate de tulpină de țelină verde, un morcov, o ceapă, o foaie de dafin și 2 boabe de ienibahar într-o cratiță. Turnați 1 litru de apă și adăugați sare după gust.

2.Puneți cratița pe foc și aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere. Acoperiți-o cu un capac și fierbeți supa timp de 30 minute.

3.Între timp pregătiți celelalte ingrediente: divizați căpățâna de broccoli în buchețele. Puneți-le într-o cratiță cu apă clocotindă și puțin sărată. Fierbeți-le timp de 5 minute din momentul clocotirii apei, sub capac.

4.Apoi transferați buchețelele de broccoli în apă rece ca gheața (sau cu cubulețe de gheață): astfel ele își vor menține culoarea intensă.

5.Tăiați castraveții murați în sferturi (în direcție longitudinală). Înfășurați fiecare fâșie de castravete într-o felie de parizer, obținând astfel un rulou.

6.Tăiați ouăle fierte în cerculețe.

7.După ce supa se va fierbe, scoateți legumele și carnea din ea. Apoi treceți-o printr-o strecurătoare tapetată cu o bucată dublă de tifon, ca să fie limpede.

8.Dizolvați gelatina într-un pahar de supă fierbinte, amestecând foarte bine. Apoi turnați-o în cealaltă supă și amestecați.

9.Turnați puțin aspic în forma, în care veți asambla aperitivul (nivelul lui trebuie să fie de circa 5 mm). Dați-l la frigider, ca să se închege.

10.Tăiați morcovul fiert și răcit în cerculețe, iar carnea fiartă — în cubulețe.

11.Așezați cele mai frumoase cerculețe de ou fiert pe stratul de aspic închegat. Răspândiți frunzulițe de pătrunjel în jurul lor, după care și boabele de mazăre verde. Acoperiți ingredientele respective cu aspic și dați forma la frigider până când acesta se va închega.

12.Așezați cerculețele de morcov pe straturile închegate, după care și rulourile de parizer cu castraveți murați. Acoperiți aceste straturi cu aspic și dați forma la frigider până când acesta se va închega.

13.Răspândiți uniform boabele de porumb în formă. Apoi așezați buchețelele de broccoli în ea — cu codița în sus — scurtându-le în prealabil până la înălțimea necesară.

14.Răspândiți cubulețele de carne fiartă pe stratul de broccoli. Acoperiți totul cu aspic.

15.Acoperiți forma cu folie alimentară și un tocător, pentru ca aspicul să aibă o formă regulată. Dați-o la frigider pentru minim 4 ore (preferabil, peste noapte).

16.După ce aspicul se va închega, scufundați forma într-un vas cu apă fierbinte pentru 5 secunde. Apoi răsturnați-o pe un platou potrivit.

Acest aperitiv are un aspect original, colorat și interesant. Pregătiți-l neapărat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!