Piure de mere cu gust de copilărie! O conservă delicioasă, care nu trebuie să lipsească din cămara dvs.!

O idee extraordinară de umplutură pentru diferite copturi, deserturi și prăjituri. Pe timp de iarnă, va fi o adevărată delicatețe. Vă recomandăm să pregătiți și dvs. aceste conserve dulci și gustoase, o să vă prindă bine.

INGREDIENTE:

– 3 kg de mere;

– 1 conservă de lapte condensat;

– 1 pahar de apă;

– 100 g de zahăr (sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați merele de coajă, cotoare și semințe. Tăiați-le în bucăți și puneți-le într-o cratiță adâncă. Turnați apa peste ele și amestecați-le.

2. Puneți cratița pe foc și acoperiți-o cu un capac. Fierbeți merele până când se vor înmuia bine. Acest lucru poate dura aproximativ 20 de minute. Însă timpul de fierbere poate varia în funcție de soiul merelor dvs.; orientați-vă după textura acestora. Și aveți grijă să le amestecați periodic, ca să nu se ardă.

3. Pasați merele fierte cu ajutorul unui blender de imersie.

4. După aceasta, combinați laptele condensat și zahărul și mai fierbeți piureul de mere timp de 5 minute din momentul clocotirii.

5. Turnați-l în borcane sterilizate și închideți-le ermetic cu capace, la fel, sterilizate. Întoarceți-le cu susul în jos și înveliți-le cu un prosop călduros. După ce se vor răci complet sub el, depozitați-le în cămară. Savurați iarna deliciul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!