Plăcintă cu carne! Aluat foarte gustos fără drojdie! Pregătiți din start o porție dublă!

O plăcintă delicioasă cu carne și cartofi! Aluatul este foarte subțire, iar umplutura poate fi diferită, în funcție de preferințele dumneavoastră. Plăcinta abia de reușește să se răcorească, într-atât de repede se mănâncă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-450-500 gr de făină;

-250 ml de chefir, iaurt sau lapte acru;

-250 gr de unt sau margarină (congelate);

-5 gr de bicarbonat de sodiu;

-sare – după gust;

-1 ou – pentru uns.

Pentru umplutură:

-700 gr de carne;

-700 gr de cartofi;

-500 gr de ceapă;

-50 ml de apă;

-sare și piper negru – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Transferați făina într-un vas, treceți untul/margarina (neapărat congelat) prin făină , apoi îl dați prin răzătoarea mare direct în vas și îl amestecați rapid cu făină.

2. Amestecați chefirul cu bicarbonat și sare, apoi turnați lichidul în vasul cu făină și unt.

3. Amestecați rapid cu lingura, apoi frământați aluatul și îl adunați. Nu lucrați aluatul mult timp, să nu se topească untul. Puneți aluatul într-o pungă de plastic și îl dați la congelator pentru 1 oră.

4. Tăiați cartofii și carnea cuburi, iar ceapa bucăți medii. Condimentați umplutura cu sare și piper negru, după gust, adăugați apă și amestecați. Acoperiți vasul cu capac și lăsați să se întrepătrundă gusturile și aromele.

Sfat. Carnea este fără grăsime și pentru ca umplutura să fie mai suculentă, puteți adăuga, în loc de apă, ulei sau mai multă ceapă.

5. Presărați suprafața de lucru cu făină, transferați aluatul și lucrați rapid aluatul. Îl împărțiți în 2 bucăți: una mai mare și una mai mică.

6. Întindeți bucata mai mare într-un blat de mărimea tăvii de copt (37*30 cm). Lucrați rapid, deoarece bucățile de unt încep să se topească, iar aluatul devine lipicios.

7. Transferați aluatul în tava unsă cu ulei. Marginile aluatului trebuie să iasă înafara laturilor tăvii.

8. Întindeți cea de-a doua bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară.

9. Repartizați uniform umplutura în tava cu aluat, o acoperiți cu a doua foaie de aluat și lipiți marginile.

10. Faceți o gaură în mijloc, ungeți plăcinta cu ou bătut și o coaceți la cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de aproximativ 40 de minute.

11. Scoateți plăcinta din cuptor, o acoperiți cu un prosop și o lăsați pentru puțin timp.

Aluatul este subțire și foietat, iar umplutura foarte suculentă și gustoasă. Încercați neapărat și veți primi în schimb doar cuvinte de mulțumire și de laudă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!