Plăcintă dulce cu brânză – rețetă simplă și rapidă la îndemâna oricui!

O plăcintă gustoasă, care poate fi pregătită foarte ușor, din ingrediente accesibile pentru fiecare. Am luat-o din rețetarul bunicii ca să o împărtășesc cu dvs. Haideți să o pregătim împreună!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 200 g de unt sau margarină;

– 4 linguri de smântână fermentată;

– 200 g de zahăr tos sau zahăr pudră;

– 500 g de făină;

– 1 praf de sare;

– 10 g de zahăr vanilat;

– 10 g de praf de copt;

Pentru umplutură:

– 400 g de brânză de vaci;

– 2 ouă;

– 100 g de zahăr;

– 1,5 lingurițe de amidon;

– 1 gălbenuș de ou (pentru ungere).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: într-un bol adânc, adăugați oul, untul moale sau margarina, smântâna fermentată și zahărul pudră. Încorporați ingredientele cu ajutorul unui mixer pornit la viteză medie.

2. Începeți să adăugați câte puțină făină în bol și să o amestecați cu o spatulă. Aluatul final, frământați-l cu mâinile. Acesta trebuie să fie moale, omogen și nelipicios. Puneți-l într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

3. Pregătiți umplutura: puneți brânza de vaci, oul, zahărul și amidonul într-un bol adânc. Inițial, amestecați ingredientele cu spatula, apoi pasați-le cu ajutorul unui blender vertical.

4. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în două părți – una mai mare și alta mai mică. Modelați-le în formă de bile. Luați bucata mare și întindeți-o cu palmele pe o bucată de hârtie de copt într-un bat de formă pătrată sau dreptunghiulară (forma trebuie să corespundă cu baza tăvii de copt). După aceasta, transferați-l în tavă și mai întindeți-l cu degetele, modelând și laturile de aproximativ 1 cm înălțime fiecare.

5. Acum, turnați umplutura peste blatul din tavă și răspândiți-o uniform.

6. Luați bila cea mică de aluat și întindeți-o și pe ea într-un blat de forma tăvii. Uniformizați-i marginile cu cuțitul, apoi tăiați-o în fâșii lungi, de aceeași lățime, folosind o rolă de patiserie ondulată.

7. Luați fâșiile de aluat și așezați-le pe diagonală peste umplutură, suprapunându-le cu altele așezate perpendicular. Veți obține un „grilaj” aspectuos. Pliați laturile primului blat peste grila obținută, apoi ungeți-o cu gălbenuș bătut de ou.

8. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30-35 minute.

9. Lăsați-o să se răcească puțin, apoi porționați-o și savurați-o cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New