Plantarea căpățânilor întregi de usturoi (o metodă interesantă)!

Toamna trecută am testat o nouă metodă de plantare a usturoiului — prin căpățâni întregi. Iar acum a sosit momentul să comparăm rezultatele metodei respective și a celei clasice!

1.În primul rând, vrem să spunem câteva cuvinte despre modul, în care recunoaștem că a sosit momentul de recoltare a usturoiului. În acest scop lăsăm câțiva fâști, atunci când îi rupem pe ceilalți și urmărim evoluția lor. Când ei se îndreaptă și capsulele lor cu semințe ajung la maturitate, atunci usturoiul trebuie cules. În cazul, în care capsulele cu semințe s-au spart, înseamnă că usturoiul a fost ținut prea mult în pământ.

2.În al doilea rând, vrem să menționăm faptul că suprafața ocupată de usturoiul plantat prin metoda căpățânilor întregi este de 2 ori mai mică, permițând economisirea spațiului din grădină. Iar recoltele obținute de pe cele 2 parcele sunt aproape egale!

Pe această parcelă se găsește usturoiul plantat prin metoda clasică:

Iar aici se găsește cel plantat prin metoda căpățânilor întregi:

3.În continuare vom compara recoltele de pe cele 2 parcele, pe care am plantat același soi de usturoi. După cum veți vedea în imaginile de mai jos, usturoiul s-a dezvoltat excelent în ambele cazuri.

Așa arată căpățânile de usturoi scoase de pe prima parcelă (usturoiul plantat prin metoda clasică):

Iar acestea sunt cele de pe a doua parcelă (usturoi plantat prin metoda căpățânilor întregi) — dintr-o singură căpățână:

Usturoiul dezvoltat din 3 căpățâni (aproximativ 1 kg de usturoi nou):

4.De asemenea, vrem să vă arătăm recoltele totale de pe ambele parcele.

De pe prima parcelă:

De pe a doua parcelă, cu suprafața de 2 ori mai mică decât a celeilalte:

Noi am rămas surprinși în mod plăcut de rezultatele experimentului nostru: dintr-o singură căpățână de usturoi s-a dezvoltat un întreg mănunchi de căpățâni noi, de dimensiuni aproape egale cu cele obținute prin metoda clasică.

Fără îndoială, plantarea prin metoda căpățânilor întregi este eficientă: permite economisirea timpului de plantare și a spațiului din grădină, precum și oferă o recoltă generoasă și calitativă!

Spor la grădinărit!