Plasă ajurată cu andrele!

Plasă cu efect ușor ajurat.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului. 

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 8 + 1 ochi pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. Am montat 19 ochiuri, pentru 2 rapoarte.

2. Rând 1 (partea de față). Primul ochi nu se lucrează, *3 ochiuri pe dos, 3 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos*, 1 ochi pe dos, ochiul de margine pe dos.

3. Rând 2. Lucrați după desen: primul ochi nu se lucrează, *3 ochiuri pe față, 3 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față*, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

4. Rând 3. Repetați rândul 1.

5. Rând 4. Repetați rândul 2.

6. Rând 5 (partea de față). Primul ochi nu se lucrează, *2 ochiuri de față, jeteu, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre dreapta, 1 ochi pe față, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre stânga: transferați ochiurile pe andreaua dreaptă întorcându-le cu peretele drept în spate, le întoarceți înapoi pe andreaua stângă și le lucrați împreună pe față după peretele din spate; jeteu, 1 ochi pe față*, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

7. Rând 6 (partea de dos). Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos, ochiul de margine pe dos.

8. Rând 7. Primul ochi nu se lucrează, *2 ochiuri pe față, 5 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

9. Rând 8. Lucrați după desen: primul ochi nu se lucrează, *2 ochiuri pe dos, 5 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos*, 1 ochi pe dos, ochiul de margine pe dos.

10. Rând 9, 10. Repetați rândurile 7 și 8.

11. Rând 11. Primul ochi nu se lucrează, *1 ochi pe față, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre stânga, jeteu, 3 ochiuri pe față, jeteu, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre dreapta*, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

12. Rând 12 (partea de dos). Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos, ochiul de margine pe dos.

13. Repetați rândurile 1-12.

Mult spor!

New