Poate înlocui o prăjitură sau chiar un tort! Rețetă simplă de plăcintă cu mere!

O rețetă de plăcintă rapidă și foarte delicioasă din ingrediente accesibile. Combinația dintre scorțișoară și mere rămâne a fi cea mai universală umplutură, perfectă pentru orice tip de aluat. Este foarte pufoasă după coacere și nu se lasă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-2 ouă;

-1/2 pahar de lapte;

-1/2 pahar de ulei;

-150 g de unt moale;

-1/2 pahar de zahăr pudră;

-1 pahar de amidon de porumb;

-1 linguriță de vanilie sau zahăr vanilat;

-1 linguriță de praf de copt;

-1/3 linguriță de sare;

-400 de făină de grâu.

Pentru umplutură:

-2-3 mere;

-1 linguriță de scoriișoară;

-1/2 pahar de zahăr;

-1/2 pahar de nucă măcinată.

MOD DE PREPAPRARE:

1.Merele le spălați, înlăturați cotorul și le curățați de coajă. Dați merele prin răzătoare și trasnferați-le într-o tigaie.

2. Puneți pe foc și prăjiți. Adăugați zahărul și amestecați bine. Topiți pe foc mediu până se topește tot zahărul. Adăugați scorțișoara și nucile măcinate. Amestecați bine până se incorporează toate ingredientele.

3. Într-un bol adăugați ouăle fără un gălbenuș (el va fi folosit pentru ungere), laptele, uleiul, untul moale, sarea, zahărul pudră, praful de copt, amidonul de proumb (puteți folosi și de cartof – în caz că nu aveți de porumb la îndemână) și făina. Incorporați toate ingredientele.

4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și strângeți-l într-o bilă. Frământați cu mâinile până veți obține un aluat nelipicios și moale. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se odihnească.

5. Pe o bucată de hârtie de copt întindeți aluatul într-un blat nu prea subțire. Cu un cuțit pentru pizza, conturați o margine dreaptă.

6. Tăiați în 16 părți egale de aceeași lungime dar nu până la capăt.

7. În continuare lucrați în felul următor. Luați o margine și capetele le lipiți împreună cu o mână, iar cu cealaltă presați mijlocul pe suprafața blatului.

8. Procedați la fel cu celelalte margini. În rezultat veți obține o floare asemănătoare cu floarea soarelui. Ungeți capetele și mijlocul aluatului cu gălbenuș de ou.

9. Transferați aluatul pe tava de copt împreună cu hârtia. În fiecare gaură așezați câte o jumătate de miez de nucă,

10. Iar mijlocul îl completați cu umplutura de mere. Distribuiți umplutura cu mâinile astfel ca fiecare gaură să fie acoperită cu umplutură.

11. Dați la cuptor și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.

Plăcinta s-a copt și poate fi servită. A ieșit o plăcintă neobbișnuită și se feliază foarte ușor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New