Prăjitură delicioasă cu fructe – rețetă rapidă și ieftină!

Vă prezint o rețetă de prăjitură delicioasă, pe care fiica mea o numește tort. Eu obișnuiesc să o pregătesc cu afine sau merișoare congelate. Însă nu e neapărat să fie cu fructe de pădure; o puteți face și cu zmeură, căpșuni, sau cu orice fructe aveți. Acestea pot fi atât congelate, cât și proaspete.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 50 g de unt;

– 50 g de zahăr;

– 2 ouă;

– 1 praf de sare;

– 100-130 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

Pentru umplutură:

– 300 g de fructe de pădure;

– 500 g de smântână fermentată;

– 150 g de zahăr;

– 100 ml de apă;

– 10 g de gelatină.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați untul sarea și zahărul într-un bol adânc. Bateți ingredientele cu ajutorul mixerului, până când vor deveni pufoase. Apoi încorporați treptat câte un ou.

2. Amestecați făina cu praful de copt și cerneți-o în bol. Amestecați aluatul cu spatula. Acesta va ieși moale și lipicios, dar așa și trebuie să fie.

3. Transferați aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt, apoi unsă cu ulei vegetal și răspândiți-l într-un strat uniform, folosind o spatulă.

4. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 10-15 minute, orientându-vă după caracteristicile cuptorului dvs. Apoi scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească.

5. Între timp, pregătiți umplutura: hidratați gelatina în apă fierbinte, respectând indicațiile de pe ambalajul acesteia.

6. Apoi amestecați smântâna fermentată cu zahărul într-un bol. Turnați gelatina peste ea și amestecați. Dacă ați hidratat-o în apă rece, atunci să o topiți în cuptorul cu microunde.

7. Adăugați fructele de pădure în bol și amestecați.

8. Turnați compoziția obținută peste blatul din formă și dați-o la frigider pentru aproximativ 4 ore. Trebuie ca gelatina să se închege foarte bine.

9. După scurgerea timpului indicat, scoateți prăjitura pe un platou și porționați-o. Savurați-o cu poftă alături de o cană de ceai delicios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!