Prăjitură din aluat sfărâmicios cu caise și brânză dulce de vaci — un desert plin de savoare și finețe!

Prăjitura din aluat sfărâmicios cu caise și brânză dulce de vaci este desertul ideal pentru serile văratice! Se prepară ușor și rapid. Este sățioasă, ușor umedă și incredibil de gustoasă. Vă sfătuim să vă convingeți singuri, pregătindu-o!

Această rețetă nu necesită niciun fel de pregătiri prealabile. Toate ingredientele ei sunt simple și disponibile. Nu este necesar ca brânza dulce de vaci să aibă un conținut ridicat de grăsime, dar untul trebuie să fie calitativ. Nu vă sfătuim să-l înlocuiți cu margarină: utilizarea ei va influența atât gustul prăjiturii, cât și sănătatea dumneavoastră.

INGREDIENTE:

-400 g de brânză dulce de vaci;

-2 ouă;

-500 g de caise;

-220 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-300 g de făină;

-120 g de unt;

-un praf de sare;

-o linguriță de praf de copt.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: dați untul congelat prin răzătoarea mare. Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt, 100 g de zahăr și praful de sare. Amestecați ingredientele respective până veți obține un aluat nisipos și umed. Dați-l la frigider pentru 15 minute.

2.Pregătiți umplutura: bateți brânza dulce de vaci cu ouăle, zahărul tos rămas și zahărul vanilat.

3.Spălați caisele și divizați-le în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii.

4.Asamblați prăjitura: ungeți tava cu unt și răspândiți jumătate din aluatul nisipos pe fundul ei, presându-l bine cu mâinile. Așezați compoziția de brânză pe suprafața stratului de aluat, după care și jumătățile de caise. Presărați aluatul rămas peste umplutură.

5.Coaceți prăjitura timp de 45-50 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

Asemenea copturi vă vor ajuta să economisiți mult timp! Puteți să pregătiți prăjitura cu mere sau alte fructe, în funcție de sezon și posibilități. Nu uitați să-i distribuiți rețeta prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!