Prăjitură fragedă cu fructe de pădure (la cuptor)! Este atât de gustoasă, încât se topește în gură!

Prăjitură delicioasă pe bază de aluat sfărâmicios și umplutură de fructe de pădure, care pur și simplu se topește în gură. Cu siguranță, dacă o veți pregăti, vă veți îndrăgosti din prima îmbucătură de gustul ei!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 g de unt sau margarină;

– 2 ouă;

– 200 g de zahăr tos;

– 1 praf de sare;

– 1 pachețel de zahăr vanilat;

– 400 – 450 g de făină;

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (fără vârf);

– 1 lingură de oțet;

Pentru umplutură:

– fructe de pădure, vișine sau altă umplutură după preferința dvs.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați zahărul tos și amestecați totul cu mixerul sau cu telul. După aceasta, încorporați sarea, zahărul vanilat și untul sau margarina moale.

2. Cerneți făina pe suprafața de lucru. Adăugați compoziția lichidă, bicarbonatul de sodiu și oțetul deasupra și frământați un aluat moale și nelipicios de mâini.

3. Tăiați 1/3 din aluatul obținut, modelați-l în formă de biluță și puneți-l într-o pungă de plastic. Formați o bilă și din aluatul rămas și puneți-l și pe el într-o pungă. Dați bucata mai mică la congelator pentru o oră iar pe cea mai mare puneți-o în frigider.

4. Luați bucata cea mai mare de aluat și tăiați o treime din aceasta. Puneți-o deoparte. Iar aluatul rămas distribuiți-l uniform la baza formei tapetate cu hârtie de copt.

5. După aceasta, tăiați bucățica rămasă în patru bucăți egale, modelați-le în formă de șnururi și formați din ele marginile viitoarei prăjituri.

6. Distribuiți umplutura aleasă peste aluat. Noi avem fructe de pădure. Acestea trebuie să fie scurse bine de tot lichidul în exces.

7. Scoateți aluatul din congelator și dați-l prin răzătoarea cu găuri mari peste umplutură.

8. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30 de minute.

9. Scoateți-o din cuptor, porționați-o, presărați-o cu zahăr pudră și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New