Prăjitura „Înghețata falsă” — un desert minunat, pe care merită să-l încercați!

Folosind ingrediente foarte simple și destul de disponibile, puteți să pregătiți un desert neobișnuit. Când afară este cald, acest deliciu poate să înlocuiască alte copturi de casă, de care, probabil, v-ați plictisit. Valoarea lui se rezumă la faptul că el se deosebește de celelalte dulciuri prin gustul său. Pregătiți neapărat acest desert și răsfățați-i pe cei dragi, mai ales că se prepară foarte repede!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-4 ouă;

-4 linguri de zahăr;

-4 linguri de apă;

-6 linguri de făină;

-4 linguri de pudră de cacao;

-un plic de praf de copt;

-o fiolă de esență de rom.

Pentru sirop:

-100 ml de apă;

-50 g de zahăr;

-o fiolă de esență de rom.

Pentru cremă:

-4 gălbenușuri de ouă;

-200 ml de lapte;

-250 g de unt;

-2 linguri de zahăr;

-160 g de zahăr pudră cu aromă de vanilie;

-2 linguri de făină.

Pentru decor:

-250 ml de smântână pentru frișcă;

-50 g de ciocolată.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul: bateți albușurile cu zahărul până veți obține o bezea persistentă și lucioasă. Încorporați treptat gălbenușurile și apa în bezea, amestecând cu grijă, prin mișcări orientate de jos în sus, cu ajutorul unei linguri de lemn.

2.Cerneți făina împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Adăugați-le în compoziția de ouă, amestecând cu grijă până la omogenizare.

3.Transferați aluatul obținut într-o tavă dreptunghiulară (25 x 35 cm), tapetată în prealabil cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu făină.

4.Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatură moderată, pe parcursul a 25 minute, până va fi gata.

5.Pregătiți siropul: clocotiți apa combinată cu zahărul. Adăugați esența de rom în siropul răcit.

6.Pregătiți crema: bateți gălbenușurile de ouă cu zahărul și făina. Amestecând continuu, încorporați laptele în compoziția respectivă, după care puneți-o pe bain-marie. Încălziți-o până se va îngroșa, amestecând în permanență.

7.Amestecați untul moale și zahărul pudră într-un bol separat. Apoi adăugați-le în crema fiartă și răcită, mixând totul până la omogenizare.

8.Asamblați prăjitura: însiropați blatul răcit cu siropul preparat din apă, zahăr și esență de rom. Apoi răspândiți uniform crema pe suprafața lui.

9.Decorați prăjitura: bateți smântâna pentru frișcă până la apariția vârfurilor persistente, după care răspândiți-o uniform pe suprafața stratului de cremă.

10.Presărați prăjitura cu ciocolata rasă.

11.Dați prăjitura la frigider pentru minim 60 minute, ca să se pătrundă. Porționați-o și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!