Prăjituri extraordinare, preparate în 20 minute. Chiar și un copil s-ar descurca să le pregătească!

Prăjiturile preparate după această rețetă sunt incredibil de aerate și fine! Minimul de cheltuieli, maximul de gust! Pandișpanul (clasic sau de ciocolată — după preferințele dumneavoastră) se coace rapid, iar cremă se gătește în doar 1 minut (cu unt sau smântână fermentată). Vă recomandăm să adăugați nuci: datorită lor, prăjiturile sunt încă mai deosebite. Dacă vă vor mai rămâne firimituri de pandișpan, puteți să le amestecați cu cremă și să pregătiți prăjitura „Cartoful”. Acest desert poate fi pus cu îndrăzneală pe masa de sărbătoare în loc de tort — este simpatic și delicios!

INGREDIENTE (PENTRU 6 PRĂJITURI):

Pentru pandișpanul alb:

-2 ouă;

-60 g de zahăr;

-60 g de făină;

-½ linguriță de praf de copt;

-10 g de unt.

Pentru pandișpanul de ciocolată:

-2 ouă;

-60 g de zahăr;

-40 g de făină;

-20 g de pudră de cacao;

-½ linguriță de praf de copt;

-10 g de unt.

Pentru cremă:

-150 g de lapte condensat caramelizat;

-100 g de smântână fermentată 20%.

Suplimentar: 30 g de arahide.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul alb: bateți ouăle cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat zahărul în ele și continuați să le mixați pe parcursul a 3-4 minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă, voluminoasă și albicioasă.

2.Încorporați făina cernută împreună cu praful de copt în spuma de ouă, amestecând cu spatula, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

3.La sfârșit adăugați untul topit și răcit. Încorporați-l prin aceleași mișcări realizate cu spatula, pentru ca aluatul să rămână pufos și aerat.

4.Transferați aluatul într-o tavă dreptunghiulară (17 x 23 cm), tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform.

5.Coaceți-l timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6.Transferați blatul pe un tocător și, cât este fierbinte, decupați 6 cercuri cu diametrul de aproximativ 7 cm din el, folosind o formă rotundă. Apoi lăsați-l să se răcească complet.

7.Pregătiți aluatul de ciocolată: procesul este identic, cu excepția faptul că trebuie să înlocuiți 20 g de făină cu 20 g de pudră de cacao. 

8.Pregătiți crema: bateți smântâna fermentată cu laptele condensat caramelizat până la omogenizare, folosind mixerul.

9.Dați bucățelele rămase de pandișpan prin răzătoarea mică, ca să le transformați în firimituri.

10.Prăjiți arahidele pe tigaia uscată, după care măcinați-le cu ajutorul blenderului sau sucitorului.

11.Amestecați firimiturile de pandișpan alb și pandișpan de ciocolată cu câte o jumătate din arahidele mărunțite.

12.Asamblați prăjiturile: suprapuneți câte 2 cerculețe de pandișpan de aceeași culoare, adăugând un strat generos de cremă între ele. Dacă doriți, puteți să le însiropați în prealabil cu sirop din apă și zahăr.

13.Ungeți marginile fiecărei prăjituri cu cremă și tăvăliți-le prin firimiturile de pandișpan, combinate cu arahide mărunțite. Apoi ungeți-i suprafața cu cremă și presărați-o cu aceleași firimituri.

14.Prăjiturile pot fi servite îndată! Sunt delicioase, moi și fine!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New