Prăjituri simple din aluat foietat – o rețetă foarte simplă și ușoară!

Vă prezentăm o rețetă foarte simplă și ușoară de pregătire a unor prăjituri din aluat foietat, stratificat cu topping Streusel. Acestea ies crocante, foarte aromate și delicioase. Merită să le încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 400 g de făină;

– 10 g de praf de copt;

– 200 g de unt rece;

– 200 g de iaurt natural;

Pentru topping-ul Streusel:

– 110 g de făină;

– 100 g de unt;

– 110 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați făina și praful de copt într-un bol adânc. Amestecați. Apoi înmuiați periodic untul rece în ingredientele uscate și dați-l direct peste ele prin răzătoarea cu găuri mari. Amestecați ingredientele între ele foarte bine cu mâinile, astfel încât să obțineți un aluat sfărâmicios.

2. Adăugați iaurtul natural în bol și frământați un aluat moale și omogen. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și dați aluatul la frigider pentru 20 de minute.

3. Pregătiți topping-ul Streusel: dați untul prin răzătoarea cu găuri mari direct în făină, apoi amestecați totul cu zahărul, astfel încât să obțineți un fel de aluat sfărâmicios.

4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și tăiați-l în șase bucățele egale. Modelați-le în formă de bile.

5. Întindeți fiecare bilă într-o foaie subțire, de formă dreptunghiulară. Puneți-o într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt și presărați-o cu puțin topping Streusel.

6. Întindeți astfel și stratificați toate foile de aluat. Îndoiți marginile tuturor dedesubt.

7. După aceasta, tăiați blatul în bucăți porționate și separați-le una de alta. Presărați-le cu topping.

8. Coaceți prăjiturile foietate în cuptorul preîncălzit până la 180°C, până când vor fi gata (se vor rumeni).

9. Scoateți dulciurile obținute din cuptor, presărați-le cu zahăr pudră și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!