Pregătiți acest desert neobișnuit cu pepene verde!

Budincă aromată și răcoroasă de pepene roșu este un desert delicios și sănătos!

INGREDIENTE:

Pentru stratul roșu:

-1 litru de suc de pepene verde;

-2 pliculețe de budincă de căpșuni;

-5 linguri de amidon de porumb.

Pentru stratul alb:

-500 ml de lapte;

-3 linguri de zahăr;

-3 linguri de amidon de porumb;

Pentru stratul verde:

-220 ml de apă;

-2 linguri de amidon de porumb;

-1 linguriță de praf de culoare verde natural.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți stratul roșu. Luați un pepene verde, il tăiați în 4 părți și înlăturați coaja verde și partea albă a acestuia. Tăiați bucățile dulci de pepene verde pentru a fi comod să le mixați în blender.

2. Mixați până veți obține o compoziție omogenă. Strecurați pepenele verde prin stercurătoare (pentru a înlătura semințele de suc).

3. Transferați sucul într-o cratiță, adăugați pliculețețe de budincă de căpșuni și amidon. Amestecați bine și puneți pe foc. Când începe a fierbe amestecați continuu pentru a nu se forma cocolașe. La început budinca își va pierde culoarea roșie, dar spre final va căpăta din nou culoarea vie. Este foarte important sa amestecam continuu. Budinca nu trebuie să fiarbă în clocote mari.

4. Ungeți forma specială pe care o veți folosi cu ulei vegetal și transferați lichidul în ea. Îl lăsați să se răcească la temperatura camerei.

5. Pregătiți stratul alb. Într-o cratiță adăugați laptele, amidonul, zahărul. Amestecați bine și puneți pe foc. Când începe a fierbe, amestecați continuu pentru a nu se forma cocolașe. Turnați lichidul peste stratul de pepene verde și îl distribuiți uniform. Lăsați să se răcească la temperatura camereri.

6. Pregătiți stratul verde. Într-o cratiță turnați apa și adăugați amidonul și zahărul. Amestecați bine și puneți pe foc. Când începe a fierbe, amestecați continuu. Adăugați praful de culoare verde natural și amestecați până se vor incorpora ingredientele.

6. Turnați lichidul peste stratul alb și îl distribuiți uniform.

7. Lăsați să se răcească la tempearura camerei. Dați la frigider pentru 2-3 ore. Faceți testul scobitorii (verificați dacă budinca s-a întărit bine și își menține forma).

8. Scoateți din formă prin răsturnarea formei pe o farfurie de servit.

9. Decorați cu picături de ciocolată care seamană cu semințe de pepene verde.

Un desert neobișnuit de aspectuos, ușor să-l cofundați cu un pepene verde adevărat! Aroma și prospețimea lui poate satisface pe iubitorii de pepene verde!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New