Pregătiți un deliciu nemaipomenit din lapte — în doar câteva minute!

Astăzi vă prezentăm rețeta clătitei „leneșe”, pregătite la cuptor. Este incredibil de gustoasă și principalul ei avantaj este reprezentat de faptul că nu necesită atenție permanentă și prezența continuă la bucătărie. Se prepară dintr-un set mic de ingrediente.

INGREDIENTE:

-1 litru de lapte;

-4 ouă;

-450 g de făină;

-o linguriță de sare;

-o linguriță de zahăr;

-o lingură de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Cât timp pregătiți aluatul, porniți cuptorul, ca să aibă timp să se încălzească puțin.

2.Spargeți ouăle într-un bol adânc și bateți-le cu mixerul până se vor transforma într-o spumă pufoasă (aproximativ 2-3 minute).

3.Adăugați laptele, sarea și zahărul în spuma de ouă. Amestecați cu telul.

4.Adăugați făina cernută și amestecați cu telul până la omogenizare.

5.Adăugați o lingură de ulei și iarăși amestecați. Consistența aluatului obținut seamănă cu cea a compoziției pentru clătite. Nu trebuie să adăugați mai multă făină.

6.Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și introduceți-l în cuptorul preîncălzit.

7.Coaceți-l timp de 15 minute la temperatura maximă (a cuptorului nostru este de 250°C). Apoi reduceți temperatura până la 220°C și coaceți-l timp de încă 15 minute.

În timpul coacerii clătita va deveni pufoasă își va mări semnificativ volumul. De fiecare dată ea adoptă o formă diferită, dar după ce este scoasă din cuptor se lasă puțin. Așa și trebuie să se întâmple.

Clătita mare și pufoasă la cuptor este gata! Este delicioasă atât fierbinte, cât și rece. Porționați-o și serviți-o, de exemplu, cu somon afumat, smântână fermentată, supă, gem sau simplă, fără adaosuri. Clătita este foarte gingașă și gustoasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!